Obama: – En feig handling

SKYEEPISODE: President Barack Obama snakket om skyteepisoden i Washington på en pressekonferanse mandag. Foto: AP
SKYEEPISODE: President Barack Obama snakket om skyteepisoden i Washington på en pressekonferanse mandag. Foto: AP

President Barack Obama kondolerer de pårørende etter skyteepisoden i Washington og sier han vil jobbe for å forhindre lignende hendelser i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi skal gjøre alt vi kan for å forhindre slike skyteepisoder som dessverre har skjedd altfor ofte, sa USAs president Barack Obama under en pressekonferanse i Washington.

Han opplyste at han har fått oppdateringer fra sine rådgivere om situasjonen i Washington og bekreftet opplysningene om at flere er skutt og drept.

– Dette dreier seg om nok en større skyteepisode, og denne gangen i vår hovedstad. Målet var både militære og sivile som kom på jobb for å beskytte oss. De var patrioter. De kjente til faren ved å gjøre tjeneste i utlandet, men de hadde ikke regnet med å møte den faren her hjemme, sa presidenten.

Les også: – Åtte drept etter skyting i Washington

Presidenten avsluttet med å understreke at han vil gjøre alt han kan for at de er ansvarlig for denne «feige handlingen», vil bli straffet.

Politisjef i Washington, Cathy Lanier, sa på en pressekonferanse ved 18.15-tiden at en gjerningsmann er skutt og drept, men at de jakter på to andre mulige gjerningsmenn.

– Vår store bekymring er at vi har to mulige gjerningsmenn vi ikke har lokalisert, sa Lanier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus