Alle øyne rettet mot Moyes

Manchester United-sjef David Moyes debuterer som manager i mesterligaens gruppespill tirsdag. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.
Manchester United-sjef David Moyes debuterer som manager i mesterligaens gruppespill tirsdag. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Det meste av presset vil ligge på Manchester United-manager David Moyes når han leder laget i sin første mesterligakamp hjemme mot Leverkusen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skotten har fått en halvgod start i sjefsstolen på Old Trafford. Bare seier er godt nok når tyskerne gjester «Drømmenes teater». Statistikken taler for United, som ikke har tapt en åpningskamp i mesterligaen på 17 år, men samtidig har Leverkusen alt å vinne tirsdag.

Les også: Svindlere forsøkte å lure United

– Stemningen er god i Bayer-troppen. Vi har ikke mye å tape i England. Manchester United er klar favoritt. Det er et bra utgangspunkt og en flott start for oss, sier Leverkusen-spiss Son Heung-min.

Moyes har så vidt fått føle mesterligaens sus, men har ikke nådd gruppespillet. I 2005 tapte Everton 2-4 sammenlagt for spanske Villarreal i tredje kvalifiseringsrunde.

Les også: Fabio vil ta opp kampen med bror Rafael

– Jeg er virkelig opprømt over å få være med på dette. Jeg har hatt noen gode opplevelser i europaligaen, men ingenting i nærheten av mesterligaen. Vi skal gjøre hjemmeleksen vår og sørge for at vi er best mulig forberedt, sa han til Uniteds TV-kanal i helgen.

Fornøyd med trekningen

For mange kan rødtrøyenes gruppetrekning virke heldig. Laget skal også opp mot Real Sociedad (Spania) og Sjakhtar Donetsk (Ukraina). Moyes minnet om at det ikke er noen lettvektere United får bryne seg på. Samtidig må alle lag slås om klubben skal hente mesterligatrofeet til England igjen.

– Når lagene ble nevnt, var det noen jeg ikke ønsket og andre jeg ville vært tilfreds med. Jeg er relativt fornøyd.

– Å trekke Real Sociedad fra siste seedingsnivå var tøft. De har gjort det bra i Spania og fikk et flott resultat mot Lyon da de nådde gruppespillet. I tillegg gjør Leverkusen det bra i Tyskland, mens vi får en lang reise til Donetsk, sa Moyes.

United deltar i mesterligaens gruppespill for 18. år på rad. I 1996 tapte klubben 0-1 for Juventus i første oppgjør. Siden den gang er det blitt ni seirer og sju uavgjorte i åpningskampene.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus