Gjerningsmannen identifisert i Washington

KLAPPJAKT: Politiet jakter be

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål etter mandagens skytedrama i Washington, men nå er gjerningsmannen identifisert som Aaron Alexis (34).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv ble drept da Alexis åpnet ild inne på marinebasen Washington Navy Yard mandag morgen.

Øyenvitner har beskrevet hvordan brannalarmen gikk og folk løp for livet ut fra den strengt bevoktede bygningen.

Også gjerningsmannen, Aaron Alexis, er meldt død, ifølge FBI. Ifølge Washington Post var Alexis 34 år gammel. Det er fortsatt uklart om han hadde noen tilknytning til basen og hvordan han kom seg inn med skytevåpen.

Ukjent motiv

Så langt er det ingen informasjon som tyder på at det dreier seg om en terrorhandling, men det kan heller ikke utelukkes, opplyser ordfører Vincent Gray.

– Motivet er ukjent, sier ordføreren.

Alexis ble i september 2010 pågrepet for å ulovlig å ha avfyrt et våpen, skriver Star Telegram.

Det er ennå ikke kjent om 34-åringen var den eneste gjerningsmannen. Politiet meldte tidligere mandag at de fryktet at to andre gjerningsmenn var på frifot, men en av dem ble senere lokalisert og sjekket ut av saken.

Les også: Senatet stengt etter skyteepisode i Washington

Unnslapp

En som unnslapp dramaet med livet i behold, var Tim Jirus, en offiser i marinen. Han jobbet i fjerde etasje i bygning 197. På vei ut av bygningen ble en kollega skutt rett ved siden av ham. Jirus ble livredd og løp i retning en gruppe vektere som hadde tatt tilhold bak noen politibiler.

– Jeg løp for livet, sier han ifølge Washington Post.

Han klarte å klatre over et høyt metallgjerde og ned på bakken. Deretter fortsatte han å løpe.

– Jeg var bare heldig. Han jeg sto ved siden av, var kortere enn meg. Det var to skudd. Han ble truffet, men ikke jeg, sier han.

Panikk

En bevæpnet mann startet ifølge øyenvitner Associated Press har snakket med, å skyte fra fjerde etasje i en av bygningene og ned mot en kantine.

Øyenvitnet Patricia Ward sier at hun hørte tre skudd og forteller om den dramatiske flukten ut av bygningen.

– Alle hadde helt panikk i starten. Folk bare løp og løp og løp, sier Ward, som satt i kantinen da skytingen begynte.

Todd Brundidge jobbet i bygningen og forteller at de var i ferd med å hjelpe folk å evakuere da en mann kom inn i gangen og begynte å skyte.

– Jeg så ansiktet hans. Han så seg rundt og skjøt. Vi var heldige ettersom han var en dårlig skytter, sier han ifølge Washington Times.

– De var patrioter

President Barack Obama opplyste på en pressekonferanse i Washington mandag at han vil jobbe for å forhindre lignende hendelser i fremtiden.

– Dette dreier seg om nok en større skyteepisode, og denne gangen i vår hovedstad. Målet var både militære og sivile som kom på jobb for å beskytte oss. De var patrioter. De kjente til faren ved å gjøre tjeneste i utlandet, men de hadde ikke regnet med å møte den faren her hjemme, sa presidenten.

Søkte tilflukt

Skytedramaet startet klokka 8.20 inne på hovedkvarteret til NAVSEA, den største av sjøforsvarets fem såkalte systemkommandoer.

En skole i nabolaget ble stengt, og gater inn og ut av basen ble sperret av. Store politistyrker, redningsmannskaper og helikoptre var raskt på plass i området. En ordre ble utstedt for personell på marinebasen om å søke tilflukt på stedet.

Rundt 3.000 mennesker jobber ved hovedkvarteret. NAVSEA har ansvar for bygging og kjøp av marinefartøyer og kampsystemer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus