Sigrids far: – Uvanlig at hun ikke kom hjem til avtalt tid

Foreldre Ingrid Ruth Giskegjerde og Tom Schjetne; og bistandsadvokat Harald Stabell (t.h.) i forbindelse med rettssaken mot en sunnmøring på drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo Tingrett mandag morgen. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
Foreldre Ingrid Ruth Giskegjerde og Tom Schjetne; og bistandsadvokat Harald Stabell (t.h.) i forbindelse med rettssaken mot en sunnmøring på drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo Tingrett mandag morgen. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Faren til den drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne, Tom Schjetne, sa i retten mandag at han ble svært urolig da to gutter kom hjem med datterens sko og mobiltelefon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren fortalte at han tok kontakt med venninnen Sigrid hadde besøkt natten hun forsvant.

Sigrid hadde en avtale med sin far at hun skulle være hjemme senest 00.30. Da hun ikke kom hjem som avtalt, tok faren kontakt med Sigrids venninne, men hun fortalte at 16-åringen som avtalt hadde satt kursen hjemover ved halv tolv tiden.

– Jeg satt oppe og ventet på henne, men hun dukket ikke opp. Det var uvanlig, og jeg sendte henne en tekstmelding litt før klokken 1 og lurte på hvor hun var, sier faren i retten.

Han fikk aldri svar på meldingen han sendte.

Se også: Her leser aktor opp tiltalen i Sigrid-saken

– Ble ihvertfall urolig da

Han skal da ha gått ut for å lete etter datteren. I retten sa faren at han begynte å gå den veien han regnet med at datteren hadde gått.

– Jeg tipper at jeg gikk rundt 01.15. Jeg gikk da gjennom områder der vi bor og forbi barnehagen og videre bortover. Da jeg kom et lite stykke på veien, eller mens jeg går, roper jeg etter henne og begynner og ringe henne, sa han.

Mens faren var ute, kom to gutter på døren hjemme. De hadde med seg Sigrids sko og mobiltelefon.

– Om jeg ikke var urolig fra før, var jeg ihvertfall urolig da, sa han.

Les også: Nekter for å ha drept Sigrid

– Noe som ikke stemmer

Etter en stund fikk Schjetne kontakt med politiet, som raskt sperret av området hvor eiendelene ble funnet.

– Jeg sa til politiet at dette er noe de må ta på alvor, og at det er noe som ikke stemmer. Jeg ba dem begynne å lete, sa han.

Faren fortalte videre hvordan familien opplevde natta datteren forsvant.

– Jeg tenker på hva vi kan gjøre videre. Hvor er hun? sa han.

På spørsmål fra den tiltaltes forsvarer, John Christian Elden, avviste Schjetne at han trodde datteren kunne ha haiket eller blitt med noen fremmede i bil som hadde stanset henne på veien.

– Nei, i mitt hode var hun helt i rute i henhold til hva vi hadde avtalt, sa Schjetne.

Sigrid ble aldri funnet under de store organiserte leteaksjonene familien organiserte de påfølgende dagene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus