Ville hoppe av til Nord-Korea – ble skutt

Nordkoreanere betrakter statuer av den lukkede kommuniststatens grunnlegger Kim Il-sung og hans sønn Kim Jong-il i Pyongyang. Med jevne mellomrom forsøker mennesker å hoppe av fra Nord-Korea til Sør-Korea, mens avhoppinger den andre veien er svært sjeldne. Mandag ble det imidlertid meldt at sørkoreanske soldater har skutt en mann som ville hoppe av til nord. Foto: KCNA/Reuters/NTB scanpix
Nordkoreanere betrakter statuer av den lukkede kommuniststatens grunnlegger Kim Il-sung og hans sønn Kim Jong-il i Pyongyang. Med jevne mellomrom forsøker mennesker å hoppe av fra Nord-Korea til Sør-Korea, mens avhoppinger den andre veien er svært sjeldne. Mandag ble det imidlertid meldt at sørkoreanske soldater har skutt en mann som ville hoppe av til nord. Foto: KCNA/Reuters/NTB scanpix

Sørkoreanske soldater har skutt og drept en mann som på ulovlig vis forsøkte å ta seg over grensen til Nord-Korea. En talsmann for forsvarsdepartementet i Seoul sier mannen trolig ville hoppe av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men verken mannens identitet eller motivet for at han forsøkte å svømme over en grenseelv mellom de to koreanske statene mandag er brakt på det rene. Forsøk på avhopping til Nord-Korea skjer bare svært sjelden.

– Han rettet seg ikke etter gjentatte advarsler fra sørkoreanske soldater som ropte at han skulle stoppe, men hoppet ut i elva Imjin. Soldatene åpnet ild, og liket av mannen er hentet opp fra elva, sier den ikke navngitte talsmannen for Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Imjinelva er del av Sør-Koreas vestlige landgrense mot Nord-Korea, og episoden der mannen ble skutt utspant seg rundt 40 kilometer nord for den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Det kom ikke noen umiddelbar reaksjon på episoden fra Nord-Korea.

Tidligere mandag ble det meldt at datteren til en ledende tjenestemann i Nord-Koreas sikkerhetstjenester har hoppet av til sør. Den 19 år gamle avhopperen skal være datter av mannen som har ansvaret for politiets arbeid i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus