Etterlyst østlending bak bombetrussel på Værnes

Politiet har evakuert terminalen på Trondheim lufthavn Værnes på grunn av en melding som ble sendt til flyplassen. Alle veier inn til flyplassen er stengt og togtrafikken forbi er stanset. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)
Politiet har evakuert terminalen på Trondheim lufthavn Værnes på grunn av en melding som ble sendt til flyplassen. Alle veier inn til flyplassen er stengt og togtrafikken forbi er stanset. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)

Mannen som sto bak bombetrusselen som lammet flytrafikken på Trondheim lufthavn Værnes i flere timer mandag, har vært etterlyst av norsk politi siden mai i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Trøndelag politidistrikt har grunn til å tro at han oppholder seg i utlandet, opplyser lensmann Marit Helene Stigen i Stjørdal mandag kveld.

Flyplassen ble åpnet igjen i 14.30-tiden etter å ha vært stengt i fire og en halv time. Avinor venter at trafikken vil gå tilnærmet som normalt i løpet av kvelden.

Bombehundene startet undersøkelsene av terminalbygget klokka 13, men det ble ikke funnet sprengstoff i bygget. Politiet vet derimot hvem som ringte inn trusselen.

Kjenner innringeren

– Mannen er i 30-årene og er bosatt på Østlandet. Han er tidligere dømt for trusler og vold. Vi regner ham ikke for å være tilregnelig og mener han ikke er en reell trussel. Han er psykisk ustabil, sier lensmann Stigen til NTB.

Se også: – Tyfon i Japan kan ende i atom-katastrofe

Han er ikke pågrepet, og politiet kan foreløpig ikke svare på om han blir siktet i saken. Mannen, som snakket trønderdialekt da han ringte inn trusselen, skrev tidligere mandag en epost til en avis der han erkjente at det var han som sto bak truslene.

– Avisen kontaktet oss og bekreftet vår mistanke om at det var denne mannen som bak truslene, sier Stigen.

Han var allerede da i politiets søkelys.

Rundt tusen evakuert

Mandag formiddag klokken ti evakuerte politiet terminalen på Værnes på grunn av trusselen. Alle tilgjengelige ressurser ble satt inn for å håndtere situasjonen.

Trusselen gikk ut på at en bombe var plassert et sentralt ved avgang/ankomsthallen.

Rundt tusen personer befant seg på Værnes da flyplassen ble evakuert. Avinor gjennomførte evakuering av passasjerene før politiet kom til stedet.

Les også: Stortingspolitikere kunne spores på utenlandsreise

Mannskap fra Sør-Trøndelag politidistrikt bisto politiet i Nord-Trøndelag i arbeidet.

Mange rammet

All flytrafikk fra Værnes ble innstilt, og flere flyselskaper kansellerte sine flygninger på grunn av bombetrusselen. Lufthavnsjef Per Jarle Ingstad anslo at 15-20 avganger og opp mot 5.000 passasjerer ikke kom seg av gårde til sine reisemål.

Alle veier forbi flyplassen ble stengt etter bombetrusselen. Togtrafikken forbi Værnes ble også stanset, men kom i gang igjen i 12-tiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus