– Farlig sideterreng har kostet 400 menneskeliv

Farlig sideterreng har medvirket til at 400 personer har omkommet langs norske veier, viser en rapport fra Statens vegvesen. Foto: Colourbox.com
Farlig sideterreng har medvirket til at 400 personer har omkommet langs norske veier, viser en rapport fra Statens vegvesen. Foto: Colourbox.com

De siste åtte årene har farlig sideterreng medvirket til at 400 personer har omkommet langs norske veier, viser en rapport fra Statens vegvesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt har 1.800 personer mistet livet i norsk trafikk siden 2005. Fra samme år har Statens vegvesen gjort dybdeanalyser av dødsulykker i Norge.

Aller flest omkommer i møteulykker og utforkjøringer. Samtidig er farlig sideterreng ved veiene en hyppig medvirkende årsak til at personer mister livet i utforkjøringer, melder NRK.

Alt fra dårlig sikt, objekter i veikanten, feil ved eller manglende rekkverk og andre forhold ved veien kan få katastrofale konsekvenser.

I rapporten, som kom i sommer skriver ulykkesanalysegruppen at farlig sideterreng i 2012 medvirket til at 17 prosent av dødsulykkene fikk dødelig utgang.

De siste åtte årene ligger andelen på 25 prosent. Analysegruppen påpeker at Statens vegvesen har et avgjørende ansvar og gode muligheter for å påvirke skadeomfanget i framtidige ulykker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus