Nekter for å ha drept Sigrid

Den tiltalte 38-åringen nektet for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerde Schjetne da rettssaken mot ham startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Nina Prebe gikk i sitt innledningsforedrag gjennom alle bevisene som skal presenteres for retten.

– De sentrale spørsmål slik jeg ser det, er: Har tiltalte drept Sigrid? Gjorde han det med vilje, eller var det et uhell? Var han tilregnelig da han gjorde dette? sier aktor.

– Hun ble holdt mot sin vilje i campingvognen i låven som tiltalte disponerte. Sigrid ble utsatt for gjentatte tilfeller av stump vold mens hun ble holdt i campingvognen, sa Prebe i sitt innledningsforedrag.

Se også: Her leser aktor opp tiltalen i Sigrid-saken

Den tiltalte fikk ikke det vanlige spørsmål om han erkjenner straffskyld ettersom påtalemyndigheten har tatt ut tiltale om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen spurte den drapstiltalte 38-åringen om han hadde gjort de handlinger som er beskrevet i tiltalen.

– Nei, svarte den tiltalte 38-åringen.

– Må være rett gjerningsmann

I en kommentar til innledningsforedraget til aktor, uttalte John Christian Elden, den tiltaltes forsvarer, at tiltalen mot hans klient ikke sier noe om hvorvidt Sigrid var skadet og hvordan hun ble ført bort. Elden sa Sigrid kan ha blitt ført andre steder enn i campingvogna.

Hvordan og når hun døde er et sentralt spørsmål, og hvem er ansvarlig for dette, mener Elden er sentrale spørsmål.

– Min klient må være rett gjerningsmann for at dere skal kunne finne ham skyldig i denne saken, sa Elden.

Elden takk fram at det mangler bevis knyttet til bortføringen, og at det er der politiet første gang dro inn hans klient i saken.

– Jeg minner da retten om at for at denne bilen og tiltalte skal være interessant for saken må bilen bevist knyttes til bortføringen. Vi har informasjon fra en bomring, men ikke hvem som kjørte bilen, sa Elden til retten.

Les også: Sigrids far: – Uvanlig at hun ikke kom hjem til avtalt tid

Mistenkt i en annen sak

Forsvareren til den tiltalte 38-åringen understrekte at det er viktig for retten slik han ser det at saken er en indisiesak. Han mener det ikke finnes fellende bevis mot klienten hans:

– Han ble ikke pågrepet fordi han var mistenkt i Sigrid-saken. Det var en pågripelse fordi han var mistenkt i en sak på Sunnmøre, og det var det formelle grunnlaget for at de kunne mistenke ham for noe, sa Elden.

Retten ble satt tre kvarter forsinket etter at transporten med den tiltalte 38-åringen ble forsinket i morgentrafikken. Mannen sitter i varetekt i Halden fengsel.

Saken blir oppdatert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus