Hareide: – Usannsynlig at KrF kan regjere med Frp

Partilederne Knut Arild Hareide (Krf) og Siv Jensen (Frp) under den siste partilederdebatten før valgdagen. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix
Partilederne Knut Arild Hareide (Krf) og Siv Jensen (Frp) under den siste partilederdebatten før valgdagen. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix

Mandag møtes de borgerlige partiene til sonderingssamtaler om en ny regjering. KrF-leder Knut Arild Hareide sier nok en gang at regjeringssamarbeid med Frp er vanskelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vil bruke de samme ordene som vi har brukt det siste året. Vi vil sikre et nytt flertall, og vi vil sette oss ned sammen med alle partiene. Men vi mener at det fortsatt er lite sannsynlig, sier KrF-lederen til NRK mandag morgen.

Han sier samtidig at partiet går inn i forhandlingene med et åpent sinn og holder alle dører åpne. Han understreket at KrF har vunnet sine største seiere mens partiet satt i regjering.

Frp og Høyre er avhengige av å få med seg enten KrF eller Venstre for å danne en flertallsregjering.

– Venstre må gjøre sine egne vurderinger. Men jeg føler meg sikker på at Venstre og KrF vil stå sammen, hvis ikke noe helt spesielt oppstår, sier Hareide.

Handlingsregelen, vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, innvandrings- og asylpolitikk, bistand og bruk av bompenger for å finansiere veier er blant de vanskelige sakene de fire partiene nå skal gyve løs på.

– Oljeboring i Lofoten og Vesterålen er en viktig sak, som bør komme opp tidlig i de samtalene vi skal ha, sier Hareide.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus