Stortingspolitikere kunne spores på reise i utlandet

Fortsatt kan flere av Tele2s kunder spores både når de er hjemme i Norge og i utlandet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Fortsatt kan flere av Tele2s kunder spores både når de er hjemme i Norge og i utlandet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Fram til torsdag i forrige uke kunne stortingspolitikere bli sporet mens de reiste i utlandet. Fortsatt kan kunder hos Tele2 kartlegges både her hjemme og i utenlands.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv har fått den tyske sikkerhetseksperten og hackeren Karsten Nohl til å kartlegge svakheter i den norske infrastrukturen for mobiltelefoni.

Hensikten var å finne sikkerhetshull som gir hvem som helst med internettforbindelse mulighet til å avsløre hvor norske mobilbrukere befinner seg.

Det viser seg at et enkelt nettoppslag gir konfidensiell informasjon om mobilbrukerens posisjon.

Les også: Svensk avis kritiserer sikkerheten til norske politikere

Avisen informerte NetCom om det alvorlige sikkerhetshullet i forrige uke, og teleoperatøren valgte da å tette hullet umiddelbart, skriver avisen.

– All trafikk hjemrutes fra i dag, skriver kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i en epost til avisen.

Hjemruting er en mekanisme som styrer informasjonen på en måte som forhindrer lekkasjer av stedsinformasjon. Men ifølge Nohl har mobiloperatørene helt siden 2008 lovet å innføre hjemruting som en beskyttelse mot sporing.

– Mangelen på hjemruting hos et stort europeisk mobilselskap er overraskende og sjokkerende, sier Nohl.

Fortsatt kan imidlertid flere av Tele2s kunder spores både når de er hjemme i Norge og i utlandet. Sikkerhetshullet er kun tettet for en del av kundene, men i løpet av noen måneder vil hele kundemassen ha sikkerhetsløsningen på plass, opplyser teknisk direktør Geir Løvnes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus