Ap-topp ber partiet støtte sentrumsregjering

Leder Fredrik Mellem i Oslo Arbeidersamfunn mener Arbeiderpartiet må tilby Venstre og Kristelig Folkeparti et regjeringsalternativ. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr.com
Leder Fredrik Mellem i Oslo Arbeidersamfunn mener Arbeiderpartiet må tilby Venstre og Kristelig Folkeparti et regjeringsalternativ. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr.com

Arbeiderpartiet bør støtte en regjering bestående av de tre sentrumspartiene, mener Fredrik Mellem, lederen for Oslo Arbeidersamfunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første sonderingene som er ment å skulle lede fram til regjeringsforhandlinger mellom de fire borgerlige partiene, starter mandag.

Men Fredrik Mellem mener Arbeiderpartiet må tilby Venstre og Kristelig Folkeparti et alternativ til en regjering med Fremskrittspartiet og Høyre, skriver Vårt Land og Klassekampen.

Løsningen må være en Ap-støttet regjering bestående av Senterpartiet, Venstre og KrF, sier han.

– Sentrumspartiene bør få en klar beskjed om at de har et reelt alternativ til å la seg presse for langt av Høyre og Frp, sier Mellem.

– Med en sentrumsregjering så vil vi få en hånd på rattet. Jens Stoltenberg har gitt en skriftlig garanti før valget om at han ikke skal bidra til at Frp kommer i regjering. Det åpner for å bidra til en sentrumsregjering, og sentrumspartiene må få tydelig beskjed, mener Mellem.

Han understreker at en slik mindretallsregjering, med bare 29 mandater på Stortinget, ville vært nødt til å søke flertall sammen med ulike partier fra sak til sak. Og Ap burde si nei til oljeboring i nord, mener han.

– For å gjøre dette til en reell nødutgang for sentrumspartiene bør Ap blant annet forplikte seg til å avstå fra å stemme for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Han ønsker samtidig at et krav fra Arbeiderpartiet bør være et vern om sykelønnsordningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus