Sigrids far forklarer seg før tiltalte

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var savnet i en måned før hun ble funnet død 3. september i fjor. Foto: Privat/NTB scanpix
Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var savnet i en måned før hun ble funnet død 3. september i fjor. Foto: Privat/NTB scanpix

Faren til Sigrid Giskegjerde Schjetne vil være den første som inntar vitneboksen i saken mot 38-åringen som er tiltalt for å ha drept datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opp mot 800 personer deltok i leteaksjonene etter at 16-åringen fra Østensjø forsvant natt til 5. august.

Moren og faren til Sigrid var med blant de mange frivillige som lette ufortrødent dag etter dag. På et tidspunkt utlovet foreldrene en dusør på 1 million kroner, donert av anonyme givere.

Mandag vil Tom Schjetne være den første som inntar vitneboksen i sal 250 i Oslo tinghus.

Etter statsadvokat Nina M. Prebes innledningsforedrag vil han fortelle om det første døgnet etter at den 16 år gamle datteren forsvant natt til 5. august i fjor.

Les også: Sigrid-siktet: – Jeg kan umulig vite hva som har skjedd

Selv om loven åpner for at de fornærmede kan forklare seg før en tiltalt i straffesaker, er det sjelden dette gjøres. Det vanlige er at den tiltalte er den første til å forklare seg.

– Han regner med at det vil bli tøft, men det er noe vi har snakket mye om, sier bistandsadvokat Harald Stabell til NTB.

– At han vitner før den tiltalte, er også litt symbolsk, men det har samtidig sammenheng med kronologien i saken og er derfor helt naturlig, sier Stabell videre.

Den tiltalte 38-åringen avviser en hver kjennskap til drapet på den 16 år gamle jenta og vil nekte straffskyld etter tiltalen om drap og bortføring.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus