Svensk avis kritiserer sikkerheten til norske politikere

Statsminister Jens Stoltenberg fulgt av sin sikkerhetsvakt på vei til en av de halvårlige pressekonferansene på Hukodden i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg fulgt av sin sikkerhetsvakt på vei til en av de halvårlige pressekonferansene på Hukodden i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Den svenske avisen Expressen mener sikkerheten rundt norske politikere er for dårlig, og anklager Norge for å være naive.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I Norge lever den naive åpenheten, skriver den profilerte svenske reporteren Niklas Svensson i en kommentar i den svenske avisa Expressen.

Han mener ifølge Dagbladet at sikkerheten rundt både Høyre-leder Erna Solberg og statsminister Jens Stoltenberg er for slapp. I kommentaren skildrer han det han mener er en mann som oppførte seg truende mot Stoltenberg på et arrangement i Birkelunden på Grünerløkka to dager før valget.

– Det var Stoltenberg selv som måtte skubbe unna folk, og ikke livvaktene, før denne aggressive mannen i 50-åra hadde oppført seg truende flere ganger. Han hadde en egen agenda om innvandring, sier Svensson.

Den svenske journalisten mener også han selv slapp altfor tett inn på Erna Solberg uten å gi seg til kjenne.

Verken Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes eller Jens Stoltenbergs politiske rådgiver Sindre Fossum Beyer kjenner seg igjen i beskrivelsen. Også Politiets sikkerhetstjeneste avviser kritikken.

– Det er både synlige og ikke-synlige sikkerhetstiltak rundt våre politikere. Så hvis den svenske journalisten bare har fått med seg de synlige sikkerhetstiltakene, har han gått glipp av mye av det som har skjedd rundt. Det foregår blant annet mye forebyggende arbeid. Derfor syntes jeg saken er litt tynn, sier Trond Hugubakken, kommunikasjonsdirektør i PST.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus