Hønefoss på vei ned

Start jubler for scoring på AKA Arena søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Start jubler for scoring på AKA Arena søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Start er i dytten. Etter 1-0-seieren i Hønefoss er laget på vei ut av den største nedrykksfaren. For HBK virker håpet ute.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta

Hønefoss – Start 0-1 (0-0)

2909 tilskuere

Mål: 0-1 Karl Markus Johan Heikkinen (50).

Dommer: Tom H. Hagen, Grue.

Gult kort: Rolf Daniel Vikstøl, Gudmundur Kristjansson, Start.

Lagene:

Hønefoss (4-3-3): Steve Clark – Alexander Mathisen (Erik Midtgarden fra 77.), Aleksander Solli, Simon A. Larsen, Alexander Groven – Mikkel Vendelbo, Helge Haugen (Kevin Larsen fra 88.), Tor Øyvind Hovda – Mats André Kaland, Remond Mendy (Toni Koleimainen fra 88.), Riku Riski.

Start (4-4-2): Håkon Opdal – Glenn Andersen, Bismark Acosta, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl – Ernest Asante (Gudmundur Kristjansson fra 59.), Solomon J. Owello, Karl Markus Johan Heikkinen, Espen Børufsen – Matthias Vilhjamsson, Espen Hoff (Alejandro Castro fra 74.).

Med 20 poeng og et stritt kampprogram igjen begynner tiden å renne ut for HBK. Laget har fortsatt en viss kontakt med lagene over streken (fem poeng), men når en ikke evner å utnytte store muligheter i en nedrykksduell, lukter det trøbbel for ringerikingene.

Se et sammendrag av kampen lenger nede i saken!

Finske Markus Heikkinen ble matchvinner med sitt skudd etter 50 minutter, men ga æren for tre poeng til keeper Håkon Opdal.

– Det var én mann som reddet poengene i dag. Det er vår keeper. Han hadde en fantastisk kamp. Vanligvis snakker jeg aldri om enkeltspillere, men jeg vil takke Håkon for de tre poengene, sa Heikkinen til NTB.

Mons Ivar Mjeldes lag har hevet seg etter en begredelig periode. Ti poeng siste fem kamper vitner om nivåheving.

– Det er ikke tilfeldig. Vi spiller med mer struktur og er bedre organisert. Vi holdt Hønefoss fra livet mot slutten. Håkon Opdal vartet opp med flere matchvinnende redninger og Markus med et fantastisk mål, sa Start-treneren.

Les og se: Sarpsborg forblir på bunnen

Les og se: Viking fikk endelig poeng i Haugesund

Opdal-ros

For Hønefoss kan det se ut til at formoppturen mot Sarpsborg og Tromsø var bygget på kvikksand.

Før de to kampene sto HBK med ni kamper uten seier, hvorav fem strake tap før sarpingene ble slått 3-1 i forrige hjemmekamp.

– Vi spilte en god kamp, men målet manglet. Jeg føler vi fortjente minst ett poeng, men Opdal gjorde en del fine redninger. Nei, det er ikke spikeren i kisten, sa Hønefoss' bestemann Mats-André Kaland til NTB.

– Det var surt. Vi var det klart beste laget. Det var en fantastisk kamp av Opdal som hindret at vi vant. Han gjorde en meget god kamp og reddet Start, sa HBK-trener Leif Gunnar Smerud, som nekter å gi opp.

– Det var dumt å tape, men samtidig er det nok kamper til å kapre en trygg plass eller i det minste kvalifisering. Det var iallfall ikke spikeren i kisten.

Les og se: VIF vant sjumålsthriller

Les og se: Hoseth avgjorde dramatisk nabooppgjør

Riski i stolpen

Start innledet friskt i Idrettsparken. Sørlendingene hadde flere gode avslutninger i åpningskvarteret, men overtaket ga ikke uttelling.

Saken fortsetter under videovinduet!

Her er høydepunktene:

Etter 21 minutter var Riku Riski nær å gi HBK ledelsen. Han skjøt i stolpen etter et flott raid på høyrekanten fra Remond Mendy. Deretter sløste vertene.

Det gjorde derimot ikke Starts nyervervelse Karl Markus Johan Heikkinen etter 50 minutter. Han var nådeløs fra 15 meter etter at vertene aldri klarte å få ordnet opp etter en dødball fra Espen Hoff.

Finske Heikkinen kan vise seg å bli Starts redningsmann. Han sikret også poeng mot Aalesund borte (1-1) i sin debut i norsk eliteserie.

– Målet er å overleve. Skal vi klare det, må vi spille godt og fortsette den fine trenden. Det blir ikke lett, men muligheten er der, sa finnen.

Les og se: RBK gikk på sjeldent tap

Les og se: Lillestrøm vant etter keepertabbe

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus