Redd Barna ber Norge ta imot flere flyktninger fra Syria

En syrisk gutt sitter ved siden av familiens ting mens de venter på et kjøretøy som skal hente dem etter at de har passert grensen til Tyrkia. Foto: Reuters / Umit Bektas / NTB scanpix
En syrisk gutt sitter ved siden av familiens ting mens de venter på et kjøretøy som skal hente dem etter at de har passert grensen til Tyrkia. Foto: Reuters / Umit Bektas / NTB scanpix

Redd Barna mener Norge må øke antallet kvoteflyktninger vi tar imot fra Syria og spesielt prioritere barnefamilier og barn som er på flukt alene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redd Barna holdt landsmøte på Sundvollen i Buskerud i helgen og vedtok en uttalelse med fire punkter til hvordan Norge bør forholde seg til krisen i Syria.

I tillegg til å ta imot flere flyktninger, mener Redd Barna at Norge må arbeide for at partene i borgerkrigen snarest gir organisasjoner adgang til å gi humanitær hjelp i hele Syria. Utdanning må være en sentral del av nødhjelpsarbeidet.

Les også: Eide: - Det beste vi kunne håpe på akkurat nå

Redd Barna mener dessuten at Norge må arbeide for at forbrytelsene mot barn dokumenteres og de ansvarlige må stilles til ansvar for de overgrepene som er begått mot barn.

– Krisen i Syria er en krise vi knapt har sett maken til, sier generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna.

Les også: Syria slik det en gang var

– Det er akutt behov for å ta imot mennesker på flukt. Jeg er glad for at Redd Barnas medlemmer nå ber Norge imøtekomme FNs flyktningorganisasjon UNHCRs oppfordring om å ta imot flere syriske flyktninger. Norge og norske myndigheter må avlaste Syrias naboland og vise solidaritet med mennesker på flukt, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus