Ny rapport sår tvil om «trynefaktor» i skolen

Elevene i Møre og Romsdal fikk ikke merkbart endrede karakterer etter at fylket innførte anonym retting av prøver. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB SCANPIX
Elevene i Møre og Romsdal fikk ikke merkbart endrede karakterer etter at fylket innførte anonym retting av prøver. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB SCANPIX

Skoler i Møre og Romsdal avvikler ordningen med anonym retting av prøver i videregående skole etter at de ikke finner målbare forskjeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolene innførte i fjor en prøveordning med anonym prøveretting etter påbud fra fylkesmannen. Dette påbudet er nå trukket tilbake etter at en evalueringsrapport viser at det ikke er målbare forskjeller på retting med og uten kjennskap til elevene, skriver Utdanningsnytt.

Ifølge rapporten fant ingen av skolene i fylket noen signifikant forskjell mellom anonym retting og ordinære prøvesituasjoner. I rapporten slås det også fast at skolene bruker lengre tid på å administrere en ordning med anonym retting.

Da prøveordningen ble innført i fjor, ble mange lærere kraftig provosert, og mente ordningen uttrykte mistillit mot lærerprofesjonen, og Utdanningsforbundet er derfor glad for at ordningen nå er avviklet.

Det skal fra nå av være opp til hver enkelt skole å avgjøre om rettingen skal foregå anonymt i Møre og Romsdal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus