14-åring i respirator med alkoholforgiftning

Tre ungdommer ble natt til søndag sendt til sykehuset i Levanger med alvorlig alkoholforgiftning. Politiet tror det skyldes tilfeldigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene er fra Innherredsområdet i Nord-Trøndelag og hadde drukket vodka lørdag kveld, skriver Trønder-Avisa.

De var ikke på samme fest, og politiet har søndag undersøkt om hendelsene skyldes at det er giftig sprit i omløp, eller om det kun er tilfeldig at ungdommene ble forgiftet samme kveld.

– Vi har fått bekreftet at i to av tilfellene er det ikke er samsvar mellom det vedkommende har drukket, sier Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

– Drukket for mye

En 14 år gammel gutt ligger i respirator etter å ha vært i livsfare. Ei 17 år gammel jente ble holdt på sykehuset til observasjon søndag formiddag, mens tilstanden foreløpig er ukjent for en tredje ungdom.

Politiets teori søndag ettermiddag er at ungdommene rett og slett hadde drukket for mye.

– Det er trolig mengden alkohol som er årsaken til alkoholforgiftningene, sier Evensen.

Også helsevesenets undersøkelser tyder på dette.

– Så langt har vi har ingen holdepunkter som tilsier at pasientene har fått i seg giftig sprit, sier informasjonssjef Trond Skillestad i Helse Nord-Trøndelag. Han understreker at de foreløpig ikke helt kan utelukke en sammenheng.

– Bekymringsverdig

De tre ungdommene er bosatt i Inderøy, Levanger og Skogn, og politiet i Nord-Trøndelag gikk søndag formiddag ut med en advarsel mot å drikke sprit man ikke vet hvor kom fra.

– Det er bekymringsverdig. En av dem holdt faktisk på å stryke med. Det var så ille at politiet måtte kjøre ambulansen så begge de ambulanseansatte kunne behandle pasienten, sa Morten Evensen søndag morgen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus