FIS-presidenten: – OL i 2022 bør gå til Oslo

Det internasjonale skiforbundets (FIS) president Gianfranco Kasper mener Oslo er den sterkeste OL-kandidaten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Det internasjonale skiforbundets (FIS) president Gianfranco Kasper mener Oslo er den sterkeste OL-kandidaten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Her i Norge er det stor tvil om Oslo bør søke på OL i 2022. FIS-president Gianfranco Kasper er ikke i tvil: Oslo er den perfekte arrangøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale skiforbundets (FIS) president Gianfranco Kasper sier han mener Oslo bør få arrangere OL i 2022 i et intervju med den tyske avisen Süddeutsche Zeitung.

– Jeg mener Oslo er den sterkeste kandidaten. Det er bare å tenke på Holmenkollen der 120.000 tilskuere er samlet, sier han.

I tillegg til Oslo er svenske Östersund og tyske München potensielle kandidater. Byene må bestemme seg for om de vil søke innen 14. november i år. IOK vil offentliggjøre hvem som skal arrangere vinter-OL i 2022 i juli neste år.

Les også: Flertall for OL-søknad

Kasper sier også at Lillehammers vellykkede OL i 1994 vil være til fordel for Oslo.

– Magien fra 1994 er fortsatt sterk og gir mange gode minner, sier han.

Det er fortsatt mange som er motstandere av Oslos potensielle OL-søknad her til lands, og i årets valg stemte 173.000 av Oslos innbyggere for å søke OL, mens 141.000 stemte mot.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus