Breiviks mor ville stoppe boken om sitt liv

Marit Christensen har skrevet bok om Anders Behring Breiviks mor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Marit Christensen har skrevet bok om Anders Behring Breiviks mor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Wenche Behring Breivik prøvde til det siste å stanse utgivelsen av en bok om henne. Ifølge forlaget skal boken gis ut i løpet av høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før hun døde sa terrordømte Anders Behring Breiviks mor opp intensjonsavtalen med Aschehoug, og betalte ifølge advokaten tilbake forskuddshonoraret hun fikk da hun skrev under på avtalen, skriver VG.

Grunnen var at hun følte forfatteren, tidligere NRK-journalist Marit Christensen, hadde tatt over bokprosjektet.

– Dette plaget henne veldig da hun lå på dødsleiet. Det hun sa var: «Hun har stjålet boken min». Det gjentok hun flere ganger, sier advokat Ragnhild Torgersen.

Les også: Breiviks mor ga bokintervju før hun døde

Følte seg overkjørt

Advokatene Torgersen og Hans Marius Graasvold hadde da blitt engasjert for å få stanset boken.

På et lydopptak som ble spilt inn to uker før hun sovnet inn, forteller Breivik at hun føler seg overkjørt av Christensen, og at det ikke lenger var hennes bok, men forfatterens bok, melder VG.

Marit Christensen og Wenche Behring Breivik startet samarbeidet i mars 2012, og boken skulle etter Breiviks beskrivelser bli en enkel og faktabasert historie om henne og hennes familie, basert på samtaler mellom henne og Christensen.

Les også: Pressen i tolv land har koblet Frp til Breivik

Fortsatte arbeidet

Men selv om Breivik sa opp intensjonsavtalen, fortsatte Christensen å jobbe med boken. Etter råd fra advokatene sine, ble det skrevet et brev til Christensens advokat, der Breivik motsatte seg at samtalene mellom de to skulle brukes i en bok. Hun krevde også at dagbøker hun hadde gitt forfatteren umiddelbart skulle leveres tilbake og heller ikke brukes i bokprosjektet.

Verken Marit Christensen, hennes advokat Jon Wessel-Aas eller forlaget Aschehoug ønsker å kommentere saken overfor avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus