USA opprettholder angrepstruslene mot Syria

President Barack Obama sier truslene om et angrep på Syria fortsatt står ved lag. Foto: Reuters/NTB scanpix
President Barack Obama sier truslene om et angrep på Syria fortsatt står ved lag. Foto: Reuters/NTB scanpix

USA opprettholder truslene om et militært angrep på Syria dersom den diplomatiske prosessen om landets kjemiske våpen ikke fører fram, sier president Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han presiserer at han vil gi diplomatiet en sjanse, men understreket at trusler om et angrep er den beste måten å få Syrias president Bashar al-Assad til å gi fra seg sitt kjemiske våpenarsenal.

– Vi har sett antydninger til framgang. Så sent som for en uke siden ville ikke Assad-regimet innrømme å ha kjemiske våpen. Nå gjør det det, sier Obama i en kommentar lørdag.

– Vi må se konkrete handlinger som viser at Assad mener alvor med å gi fra seg sine kjemiske våpen. Og siden denne planen har kommet på bordet kun som følge av troverdige trusler om en amerikansk militæraksjon, vil vi opprettholde vår holdning om å utøve sterkt press på Assad-regimet, sier han videre.

Se bilder: Slik var Syria før krigen brøt ut

Obamas uttalelse kommer samtidig som USA og Russland forhandler i Genève om hvordan de kan destruere Syrias kjemiske våpen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus