Statoil frykter terror på norsk jord

Algeriske soldater og myndighetspersoner foran gassanlegget i In Amenas i Algerie to uker etter terrorangrepet, som skjedde 16.-18. januar i år. Foto: AP Photo/NTB scanpix
Algeriske soldater og myndighetspersoner foran gassanlegget i In Amenas i Algerie to uker etter terrorangrepet, som skjedde 16.-18. januar i år. Foto: AP Photo/NTB scanpix

Statoil er bekymret etter å ha blitt advart av Forsvaret om at det er terrorfare mot selskapets kontorer og landanlegg i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil er bekymret for at det vil ta for lang tid før politiet kan bistå hvis noen av landanleggene i Norge blir utsatt for terrorangrep, skriver Bergens Tidende.

– Det er et tema som har vært drøftet i styret. Selskapet har initiert og hatt en dialog med myndighetene om det. En rekke av våre landanlegg ligger relativt langt fra etablert politimyndighet og ildkraft. Det er en av konklusjonene, men som sagt; det er en dialog om dette, sier Statoils styreleder Svein Rennemo.

Statoil har engasjert Forsvarsbygg til å undersøke sikkerhetssituasjonen for selskapets kontorbygg og landanlegg i Norge.

Styreleder i Statoil, Svein Rennemo, er bekymret. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpixStyreleder i Statoil, Svein Rennemo, er bekymret. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Selskapet «kan bli vurdert som et legitimt mål av voldelige ekstremister av flere grunner», konkluderer Forsvarsbygg.

En rapport fra Forsvarsbygg peker på at tiltak må iverksettes.

– Det er myndighetenes ansvar å gjøre trusselvurderinger og iverksette terrorsikring – altså den ytre sikkerheten. Det vi har ansvaret for, og som rapporten peker veldig tydelig på, er den indre sikkerheten på anleggene. Det ansvaret tar vi, også i Norge, sier Statoil-sjef Helge Lund.

Les også: Granskere gir Statoil stryk i sikkerhet

Han legger til at det er viktig å få på plass rask responstid fra politiets side. Dette dreier seg om graderte opplysninger og Lund kan derfor ikke konkretisere hvilke diskusjoner som gjennomføres når det gjelder responstid.

I Politianalysen er det fra før gjort kjent at nasjonale beredskapsressurser ikke kan bistå ved terrorangrep utenfor det sentrale østlandsområdet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus