Mann lå død to og en halv måned i leilighet

En mann i midten av 40-årene ble torsdag funnet død i en kommunal leilighet i Mandal, to og en halv måned etter at han døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er trist at en mann kan ligge død to og en halv måned før han blir funnet, sier kommunelege Stein E. Grytten i Mandal til Fædrelandsvennen.

Det var mannens økonomiske verge, advokat Wenche Wiblemo, som kontaktet politiet etter at hun ikke hadde hørt fra ham. Politiet brøt seg inn i blokkleiligheten han leide av kommunen og varslet kommunelegen for å identifisere mannen.

– Vi kan bekrefte at vi dro ut til leiligheten umiddelbart etter at vi ble varslet. Vi mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier sjef for politistasjonen i Mandal, Bjart Gabrielsen.

Wiblemo sier hun sist snakket med ham før ferien da han fortalte at han skulle sone en dom på to-tre måneder.

– Alle trodde han var inne til soning og trodde det var derfor vi ikke hørte fra ham, forklarer hun.

Wiblemo hadde en avtale om at han skulle kontakte henne etter å ha sonet ferdig. Da det ikke skjedde, ringte hun til Åna fengsel og fikk konstatert at han ikke var der eller til soning andre steder. Deretter varslet hun politiet.

Mannen takket i vår nei til videre kommunal oppfølging av helsepersonell og var derfor ikke tilknyttet noen kommunale tjenester da han døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus