Mann lå død to og en halv måned i leilighet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i midten av 40-årene ble torsdag funnet død i en kommunal leilighet i Mandal, to og en halv måned etter at han døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er trist at en mann kan ligge død to og en halv måned før han blir funnet, sier kommunelege Stein E. Grytten i Mandal til Fædrelandsvennen.

Det var mannens økonomiske verge, advokat Wenche Wiblemo, som kontaktet politiet etter at hun ikke hadde hørt fra ham. Politiet brøt seg inn i blokkleiligheten han leide av kommunen og varslet kommunelegen for å identifisere mannen.

– Vi kan bekrefte at vi dro ut til leiligheten umiddelbart etter at vi ble varslet. Vi mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier sjef for politistasjonen i Mandal, Bjart Gabrielsen.

Wiblemo sier hun sist snakket med ham før ferien da han fortalte at han skulle sone en dom på to-tre måneder.

– Alle trodde han var inne til soning og trodde det var derfor vi ikke hørte fra ham, forklarer hun.

Wiblemo hadde en avtale om at han skulle kontakte henne etter å ha sonet ferdig. Da det ikke skjedde, ringte hun til Åna fengsel og fikk konstatert at han ikke var der eller til soning andre steder. Deretter varslet hun politiet.

Mannen takket i vår nei til videre kommunal oppfølging av helsepersonell og var derfor ikke tilknyttet noen kommunale tjenester da han døde.