Frykter høye dødstall etter flom i Colorado

Lyons er en av landsbyene i Colorado som er hardt rammet av flommen i Colorado. Foto. Ap Photo/NTB scanpix
Lyons er en av landsbyene i Colorado som er hardt rammet av flommen i Colorado. Foto. Ap Photo/NTB scanpix

Fire mennesker er bekreftet omkommet og 172 er savnet i flommen som har rammet den amerikanske delstaten Colorado.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de omkomne var et par som ble tatt av vannmassene etter at de hadde stoppet bilen de kjørte og gått ut av den i et forsøk på å komme i sikkerhet. En tredje omkommet ble funnet død inne i et hus som hadde rast sammen på grunn av flommen.

Kraftig nedbør i flere dager har ført til store oversvømmelser i mange av Colorados byer, inkludert Boulder, Denver, Colorado Springs og Fort Collins. Bare på torsdag fikk delstaten like mye regn som den normalt får i løpet av et helt år.

Se også: Tornado oppsto fra klar himmel

Evakuert

Flommen har tvunget tusener av mennesker på flukt fra sine hjem, mens andre er innesperret og må hentes ut av redningsmannskaper.

Fredag kveld var det et lite opphold i regnværet og redningsmannskaper gikk fra dør til dør og fikk hentet ut over 2.000 personer som var strandet på grunn av de store vannmassene.

De evakuerte ble loset inn i militærkjøretøy som fraktet dem til flere evakueringssentre som er midlertidig opprettet over hele delstaten.

– Disse menneskene kom ikke ut alene men hadde med seg kofferter, personlige gjenstander, kjæledyr og alt mulig, sier førsteløytnant Skye Robinson, talsmann for nasjonalgarden i Colorado.

Se også: Her kjører de skummelt nær skypumpen

Unntakstilstand

Andre steder i delstaten er hundrevis av mennesker evakuert med helikopter. Mange har blitt heist opp én etter én, siden vannmassene har gjort det umulig for helikoptrene å lande.

President Barack Obama har erklært unntakstilstand i Boulder og de nærliggende områdene. Flomtoppen ventes å bli nådd lørdag eller søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus