Janice vant kampen om sitt laaaaange etternavn

Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, her med sin nå avdøde ektemann under bryllupet på Hawaii i 1992. Arkivfoto: Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele/AP Photo/NTB scanpix
Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, her med sin nå avdøde ektemann under bryllupet på Hawaii i 1992. Arkivfoto: Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele/AP Photo/NTB scanpix

En kvinne på Hawaii har nådd fram med sitt krav til myndighetene, som nå øker størrelsen på ID-kort slik at hun skal få plass til sitt lange etternavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele har nemlig et etternavn som teller 35 bokstaver.

Førerkortene på Hawaii har bare har plass til 34 bokstaver, og i alle år har hun derfor sørget for å ha med delstatens offisielle ID-kort på kjøretur. Dette hadde tidligere plass til hele det lange etternavnet.

Da hun nylig fornyet ID-kortet, viste det seg imidlertid å ha krympet. Den siste bokstaven i etternavnet var det ikke lenger plass til, ei heller fornavnet.

Janice, som fikk det lange etternavnet da hun giftet seg med sin nå avdøde mann, gikk til en lokal TV-stasjon og klaget sin nød. De tok saken opp med transportdepartementet på Hawaii, som lovet å ta affære.

– Vi forstår hvordan hun opplever dette og arbeider nå for å rette opp i dette, sier talskvinnen Caroline Sluyter.

– Ved utgangen av året vil en ny linje være på plass. Da vil det bli plass til 40 bokstaver, sier hun.

Janice, som kommer fra New York og het Worth før hun giftet seg, gleder seg over beslutningen.

– Jeg elsker det hawaiiske navnet mitt. Det er en ære, og det har vært litt av en reise å leve med det navnet jeg har, sier Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, som blant venner rett nok kalles Loke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus