Sverigedemokraterna gratulerer Frp

Frp og partileder Siv Jensen får skryt av Sverigedemokraterna og Dansk Folkeparti, men Frp avviser blankt enhver kobling til dem. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
Frp og partileder Siv Jensen får skryt av Sverigedemokraterna og Dansk Folkeparti, men Frp avviser blankt enhver kobling til dem. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Partiet Sverigedemokraterna gratulerer Fremskrittspartiet og ønsker lykke til med regjeringsforhandlingene. Dansk Folkeparti hyller også Frps seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverigedemokraternas riksdagsmedlem Mattias Karlsson skriver på sin blogg at «til tross for forskjellene står SD og Frp nærmere hverandre enn noen av de andre partiene i sine respektive land. På flere områder inntar SD og Frp sakspolitiske standpunkter som er unike og som forener begge partiene».

Innlegget hans har kommet på trykk som kronikk i Aftonbladet.

– Jeg ønsker Frp all lykke i regjeringsforhandlingene, skriver Karlsson.

Overfor Dagsavisen betegner han det som en inspirasjon at Frp kan komme i regjering.

Gleden er også stor i Dansk Folkeparti. Partiets nestleder Søren Espensen sier til Klassekampen at Frp har mye bra politikk, og han skryter av Frp-leder Siv Jensen.

Karlsson hevder det på lokalt nivå lenge har vært uformell kontakt mellom SD og Frp. Fpu-leder Himanshu Gulati avviser overfor Klassekampen at det har vært noe som helst kontakt mellom Frp og de to skandinaviske partiene.

– Vi er jo et liberalistisk parti, mens både DF og SD fremholder en proteksjonistisk og sosialistisk økonomisk politikk, sier Gulati.

Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen avviser overfor Dagsavisen blankt Karlssons uttalelser.

– Dette er et ønske om oppmerksomhet. De har jo også sin agenda for å få makt i Sverige, men det betyr altså ikke at det er noen sammenheng mellom det de holder på med, og det vi gjør, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus