Kameraten: – Han må tilstå om han drepte Sigrid

Politiet har funnet blod fra Sigrid Giskegjerde Schjetne i campingvognen som den drapssiktede 38-åringen disponerte.Foto: NTB scanpix
Politiet har funnet blod fra Sigrid Giskegjerde Schjetne i campingvognen som den drapssiktede 38-åringen disponerte.Foto: NTB scanpix

65-åringen som var drapssiktet i Sigrid-saken, ønsker å be den drapstiltalte 38-åringen om å tilstå dersom at han er skyldig i drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagbladet mottok den 65 år gamle mannen denne uken et brev fra tiltalte, og han ønsker å sende ham et brev tilbake.

Mandag starter rettssaken mot den 38 år gamle Ålesund-mannen som er tiltalt for å ha bortført og drept 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne i august i fjor.

65-åringen ønsker å besøke den tiltalte mannen i Halden fengsel før rettssaken starter.

– Jeg ønsker å treffe ham i fengselet. Ikke for å holde ham i hånda, men for å si at dersom han har gjort denne ugjerningen, så må han tilstå, sier 65-åringen til Dagbladet.

Les også: 38-åring blir neppe straffet for drapet på Sigrid

– Fortell sannheten

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat ( NTB scanpix ) Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat ( NTB scanpix )

Siktelsen mot 65-åringen ble frafalt på grunn av bevisets stilling tidligere i år. Han satt varetektsfengslet i to og en halv måned og deltok i avhør i 100 timer.

– Jeg tror han husker det han har gjort. I stedet for å fortrenge, håper jeg han vil huske at det var han som kjørte på Sigrid, sier 65-åringen.

Han håper at den tiltalte 38-åringen forteller sannheten når han skal forklare seg i retten. Politiet har blant annet funnet blod fra den drepte 16-åringen i campingvognen som den drapssiktede disponerte.

– Jeg ønsker at han forteller sannheten, fordi da tror jeg det blir bedre for ham selv og for Sigrids familie. De kan endelig få svar, sier 65-åringen til VG.

38-åringens forsvarer, John Christian Elden, sier til avisen at hans klient ser frem til å forklare seg.

– Han vil forklare det han vet om saken slik han har gjort til politiet, og håper at også 65-åringen vil gjøre det slik at man får vite mer om hva som faktisk skjedde og hva 65-åringen vet om det, sier Elden.

Les også: Nekter nye avhør i Sigrid-saken

Far skal vitne

Faren til Sigrid Giskegjerde Schjetne er den første som skal forklare seg, som vitne for påtalemyndigheten, når saken starter på mandag. Også en rekke venner av den tiltalte 38-åringen skal vitne i saken.

Bistandsadvokat Harald Stabell. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixBistandsadvokat Harald Stabell. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– De sentrale spørsmålene er hvorfor Sigrid ble bortført, hva skjedde med henne etter bortføringen, når døde hun og på hvilken måte, sier Stabell.

Familien har valgt å ikke være med på åstedsbefaringene. Stabell sier familien er forberedt på at saken vil kunne bli en stor påkjenning.

– Alt skal rippes opp igjen og det blir vanskelig å høre alt som kommer frem gjennom vitneforklaringer og tekniske funn, sier han.

Les også: Sigrid-siktet varsler erstatningskrav

Funnet i skogsområde

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet 3. august i fjor. Først en måned senere, 3. september, ble hun funnet i et skogsområde i Oppgård i Akershus, like utenfor Oslo. Hun forsvant på Østensjø mens hun gikk hjem etter å ha vært på besøk hos en venninne en lørdagskveld.

Skoene og mobiltelefonen hennes ble funnet like ved en barnehage rett ved hjemmet hennes.

Flere hundre personer deltok i søket etter at den 16 år gamle jenta ble meldt savnet.

Rettssaken etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne på Østensjø i Oslo starter i Oslo tingrett klokken 09.00 mandag mprgen (16. september). ABC Nyheter vil følge saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus