Nobel-priser for fylleforskning og applausforbud

HUMOR: IgNobel er et humoristisk svar på nobelprisene, og prisene ble i år delt ut for 23. gang. Foto: Colourbox
HUMOR: IgNobel er et humoristisk svar på nobelprisene, og prisene ble i år delt ut for 23. gang. Foto: Colourbox

Fulle folk oppfatter seg selv som mer tiltrekkende enn de egentlig er, har forskere funnet ut. For dette er forskerne nå belønnet med et humoristisk svar på nobelprisene - en IgNobel-pris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko vinner parodien på fredsprisen for sitt forbud mot applaus på offentlig sted, ble det kunngjort denne uken. Men han må dele hederen med hjemlandets politi, som har arrestert en enarmet mann for å klappe i hendene.

IgNobel-prisen for sikkerhetstiltak går til den nå avdøde amerikanske forskeren Gustano Pizzo for en oppfinnelse som skal avskrekke flykaprere. Pizzos innretning baster og binder kaprerne, pakker dem inn og sender dem ut av flyet i fallskjerm.

Les også: Når dyrene er linselus

Nytt av året er en fellespris for biologi og astronomi, som tildeles forskere fra seks land som har funnet ut at hvis gjødselbiller går seg bort, har de en egen metode til å finne veien hjem igjen. De navigerer etter Melkeveien.

Etter hard kamp ble prisen for sannsynlighetsberegninger tildelt et lag forskere fra Canada, Nederland og Storbritannia. De mener å ha påvist at jo lengre tid det går fra en ku legger seg ned, jo større blir sannsynligheten for at den vil reise seg opp igjen.

IgNobel-prisene ble i år delt ut for 23. gang, og den høytidelige seremonien fant sted ved det prestisjetunge Harvard-universitetet i USA. Hensikten er å hedre folk som først får andre til å le, og deretter til å tenke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus