Siv Jensen: – Pinlig angrep av Heikki Holmås

TIL ANGREP: Siv Jensen slår tilbake etter uttalelsene om at Frp er et høyrepopulistisk parti. Foto: NTB scanpix
TIL ANGREP: Siv Jensen slår tilbake etter uttalelsene om at Frp er et høyrepopulistisk parti. Foto: NTB scanpix

Siv Jensen tar bladet fra munnen etter at SV-topp Heikki Eidsvoll Holmås skrev at Frp er et høyrepopulistisk parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare pinlig fra Heikki Holmås. Han vet bedre. Det er greit at han er snurt over å ha mistet jobben sin som statsråd. Men det burde være like mye i hans interesse å snakke riktig og sannferdig om dette enn å spre usannheter, sier Frp-leder Siv Jensen til VG.

Det var onsdag kveld at utviklingsminister Holmås la ut følgende melding på Twitter:

«Det er helt naturlig at utlandet oppfatter @frp_no som Norges høyrepopulistiske parti, som Dansk Folkeparti og Sverigedemokratene».

Meldingen kom etter at en rekke internasjonale medier har fremstilt Frp som massemorderen Anders Behring Breiviks parti.

Les også: Frp ber UD om omdømmehjelp i utlandet

– Oppsiktsvekkende

Jonas Gahr Støre sier til Dagsavisen fredag at Frp ikke kan bli overrasket over internasjonal oppmerksomhet rundt det nye regjeringsprosjektet.

– Når Fremskrittspartiets søsterpartier har vært på vei mot regjeringsmakt har det vakt internasjonal oppmerksomhet. Dette mener jeg de må stå i. Det er ikke noe Utenriksdepartementet kan gå inn og korrigere. Det kan ikke den norske stat ha noen mening om, sier Gahr Støre.

Jensen mener uttalelsene er oppsiktsvekkende og urimelige.

– En mann som har så lang erfaring fra Utenriksdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet burde holde seg for god til å gjøre dette. Jeg tar avstand fra det, og skjønner heller ikke hvorfor han har behov for å gjøre det, sier Jensen til VG.

Les også: SV-Heikki i Twitter-krig om Frp-karakteristikk

– Bør passe munnen sin

Frp har de siste dagene fått bred støtte av Høyre, Krf og Venstre

Påtroppende statsminister Erna Solberg (H) mener Holmås burde be om unnskyldning.

– Jeg tenker at Heikki burde holdt seg for god for det. Heikki er en liten friskus, men han passer av og til ikke munnen sin for å si det rett ut. Han burde vite mye bedre enn dette, uttalte Solberg til NRK torsdag.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til NTB at det er en feilkobling å påpeke at Anders Behring Breivik var medlem av Frp.

– Kritikken mot Fremskrittspartiet er urettferdig mot dem. De ytterste høyrepartiene i Sverige, Finland, Frankrike og andre er ganske forskjellig fra her i Norge. Det vet alle som følger med i politikk, sier Grande.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus