Fire soldater ble nedkjølt under forsvarsøvelse

Fire soldater ble nedkjølt under forsvarsøvelse
Fire soldater ble nedkjølt under forsvarsøvelse

Én soldat ble evakuert med helikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge, og tre andre soldater ble tatt ut av en militærøvelse i Troms, etter at de hadde blitt nedkjølt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire soldatene fikk ulik grad av nedkjøling, eller hypotermi, under en øvelse etter rekruttperioden i Stormeskadron 3 i Panserbataljonen.

Soldaten som ble evakuert til Universitetssykehuset Nord-Norge, har det etter forholdene bra og responderer bra på behandlingen, opplyser Forsvaret.

De tre andre soldatene fikk kort behandling ved militær sykestue på Setermoen. De er nå returnert tilbake til avdelingen sin, og tilbake i tjeneste.

– Enhver personskade er uakseptabel, og vi vil undersøke hva som er skjedd. Det har vært sterkt fokus på sikkerheten under øvelsen, og vi er glade for at hendelsene ikke har fått alvorlige konsekvenser, sier talsmann for Hæren, oberstløytnant Terje Bruøygard på Forsvarets nettsider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus