Mann har tilstått drap i Skien

En mann ble torsdag kveld funnet død i en leilighet på Ravnåsen på Gulset i Skien. Foto: Per-Åge Eriksen (NTB scanpix)
En mann ble torsdag kveld funnet død i en leilighet på Ravnåsen på Gulset i Skien. Foto: Per-Åge Eriksen (NTB scanpix)

En 41 år gammel mann har tilstått at han drepte mannen som ble funnet død i en leilighet på Gulset i Skien torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede erkjenner straffskyld og samtykker til varetektsfengsling, skriver Telemarksavisa.

Fredag satt den siktede i avhør sammen med sin advokat i en og en halv time.

Advokat Tollef Skobba sier hans klient nå samarbeider så godt det lar seg gjøre med politiet.

– Han er veldig preget av det som har skjedd, sier Skobba til Telemarksavisa.

Ukjent drapstidspunkt

Mannen som torsdag kveld ble funnet drept i en leilighet på Gulset i Skien kan ha vært død i flere dager.

Det opplyste politiet på et pressemøte på Skien politistasjon fredag ettermiddag. Hvor lang tid det er gått siden drapet er derimot ikke kjent.

– Når det gjelder dødstidspunkt kan jeg ikke si noe sikkert om det, men det er grunn til å tro at han har ligget der i noen tid, før vi fikk kunnskap om drapet som har skjedd, sa visepolitimester Knut Kolloen ifølge Varden.

Tipset TV 2

Etter å ha mottatt tips ved 21-tiden torsdag kveld om at en person skulle ha vært drept med kniv på adressen i Ravnåsen 14 i Skien, fant politiet den døde mannen ved midnatt. Tre kvarter senere ble også en 41 år gammel mann pågrepet nord i byen og siktet for drap.

Varselet kom til politiet fra TV 2 som selv hadde fått et tips om drapet og tok kontakt med politiet, som startet etterforskning av saken.

– De store nyhetsredaksjonene får ofte tips som virker helt usannsynlige, og som man ikke gjør noe med. Denne gangen var det noe med tipseren som gjorde at vi valgte å varsle politiet som i sin tur rykket ut, sier redaktør Bård Espen Hansen i Tv2.no.

Ber om hjelp

Politiet i Telemark ber nå publikum om hjelp etter drapet og opprettet fredag en egen tipstelefon. De etterlyser alle opplysninger om bevegelser rundt Ravnåsen 14 i Skien den siste uken.

Både den døde og 41-åringen er kjent av politiet fra tidligere. Den døde er ikke formelt identifisert, selv om politiet mener de vet hvem han er. Liket ble fredag sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Samtidig var teknikere fra politiet i arbeid med å sikre spor og bevis fra åstedet..

Ifølge visepolitimester Knut Kolloen blir den siktede neppe framstilt for fengsling før mandag.

Dette er det 35. drapet i Norge så langt i år. I hele fjor ble 31 personer i Norge drept her i landet, ifølge Kripos sin oversikt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus