Gjennomførte rekonstruksjon med drapssiktet politimann

Det ble torsdag gjennomført en åstedsbefaring på Breviksbroen. Den drapssiktede politimannen viste hva han mener skjedde natten Linn Madelen Bråthen døde.
Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Det ble torsdag gjennomført en åstedsbefaring på Breviksbroen. Den drapssiktede politimannen viste hva han mener skjedde natten Linn Madelen Bråthen døde. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Politiet gjennomførte torsdag kveld en rekonstruksjon av hva om skjedde da Linn Madelen Bråthen (33) falt 45 meter fra Breviksbroen og døde natt til 3. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 40 år gamle politimann fra Telemark som er siktet for å ha drept Bråthen ved å dytte eller kaste henne fra broen, var til stede under den vel to timer lange rekonstruksjonen.

Rekonstruksjonen er et avhør av siktede som foretas for å få en billedlig fremstilling av den politiforklaring han tidligere har avgitt, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt.

Fremstillingen ble gjennomført under ledelse av eksperter fra Kripos.

Les også: Drapssiktet politimann slippes fra varetekt

Tøydukke

40-åringen, som var en venn av Bråthen, ble først pågrepet for å ha avgitt falsk forklaring i saken. 15. august ble siktelsen utvidet til å gjelde forsettlig drap. Han ble varetektsfengslet dagen etter, men onsdag besluttet politiet at mannen skal løslates når varetektsfengslingen går ut fredag. Politiet vil ikke be om forlenget fengsling.

– Vi mener det ikke er fare for bevisforspillelse nå. Det gjenstår noen avhør, men ikke som han kan påvirke. Alle som står ham nær, er avhørt grundig. Vi har også kontroll på alt av bevis, som mobiltelefoner og datamaskiner, sa politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt til NTB onsdag.

Under fremstillingen viste den siktede ved hjelp av en tøydukke i full størrelse og en kvinnelig markør hvordan han og venninnen beveget seg før hun falt fra broen. På et tidspunkt ga han blant annet markøren en klem. 40-åringen illustrerte hvordan han angivelig forsøkte å hindre Bråthen i å hoppe.

Les også: – Han er ingen drapsmann

Filmet rekonstruksjonen

Broen var avsperret fra 18 til 20, og selv om politiet ba presse og publikum om å holde behørig avstand i det aktuelle tidsrommet, var det rikelig med fotografer og journalister på plass.

Siktede kom ut på broen iført hettegenser og i følge med tolv personer, blant dem politifolk og mannens forsvarer, advokat Arne Lie.

Politiet hadde med egne fotografer for å dokumentere rekonstruksjonen, som begynte på den siden paret begynte å gå over Breviksbroen og der de ble fanget opp av et overvåkingskamera.

Les også: Politimannen skulle bære Linn Madelens kiste

Følget stoppet opp litt forbi midten av broen der 40-åringen viste sin versjon av det som skjedde før venninnen døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus