– Truet med skolemassakre i Stockholm

Politiet rykket torsdag ut til en videregående skole i Stockholm etter at den ifølge svenske medier hadde mottatt trusler. Foto: Vilhelm Stokstad (NTB scanpix)
Politiet rykket torsdag ut til en videregående skole i Stockholm etter at den ifølge svenske medier hadde mottatt trusler. Foto: Vilhelm Stokstad (NTB scanpix)

Svensk politi rykket mannsterke ut til en videregående skole i Stockholm etter mistanke om en angivelig planlagt skolemassakre. En 18 åring ble tatt inn til avhør, men løslatt igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk torsdag formiddag melding om en mulig trusselsituasjon på Hersby videregående skole på Lidingö i den svenske hovedstaden.

Væpnet politiet rykket ut til skolen, og etter et par timer ble en 18 år gammel mann anholdt og tatt inn til avhør. Han ble senere løslatt, men siktelsen er opprettholdt. 18-åringen skal ha vært hjemme da han ble hentet av politiet.

– Vi bedømte situasjonen slik at det dreide seg om en skarp situasjon og handlet deretter, sier Lars Byström i Stockholms-politiet, ifølge Aftonbladet.

Politiet har ikke sagt noe om hva trusselen besto i eller på hvilken måte den ble framført. Men ifølge svenske medier var det snakk om en planlagt skolemassakre.

Skoleelever forteller til Aftonbladet at 18-åringen en gang tidligere hadde stilt seg opp i klasserommet og truet medelevene. Han var ikke på skolen torsdag, men skal ifølge medelever ha lagt ut en trussel på Facebook.

Skolens rektor, Carina Carlsson, vil ikke kommentere saken.

– Jeg har dessverre ingen informasjon å komme med, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus