Brannvesenet tror jaktlag startet lyngbrann

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et kaffebål var trolig årsaken til den store lyngbrannen i Trysil i Hedmark. Politiet etterforsker saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et 3,5 kilometer langt og 1,5 kilometer bredt område ble rammet av brannen som startet torsdag ettermiddag.

Brannvesenet tror at brannen skyldes et kaffebål som kom ut av kontroll, og påpeker at bålforbudet varer fram til 15. september, skriver Østlendingen.

Ifølge branninspektør Magne Kristiansen i Midt Hedmark brann- og redningsvesen, var det jaktlaget som hadde tent dette bålet som meldte ifra.

Politiet etterforsker saken, men har foreløpig ikke tatt stilling til årsaken, ifølge lensmann Sondre Kristian Grønstad.

Sterk vind og vannmangel gjorde slukningsarbeidet vanskelig og mannskapene hadde fortsatt ikke kontroll over flammene da det torsdag kveld ble for mørkt til å drive slukking med helikopter.

Mannskaper har stått vakt hele natta og fredag brant det fortsatt noe, men brannen hadde dempet seg i løpet av natten på grunn av lav temperatur og at det var rått i bakken. Brannvesenet drev derfor etterslukking fredag, og jobbet med å sikre at det ikke var noen glør igjen.

Lyngbrannen startet ved 14-tiden torsdag, og et hytteområde ved Leirsætra i Trysil var i en periode truet av flammene. I alt 16 personer ble evakuert, men fikk komme tilbake til hyttene senere på kvelden.