MC-bande vokser frem i Norge

EKSPANDERER: Den australske motorsykkelklubben Coffin Cheaters har vært etablert i Norge siden 2004. I helga åpnet klubben sin femte avdeling her til lands. Foto: Skjermdump
EKSPANDERER: Den australske motorsykkelklubben Coffin Cheaters har vært etablert i Norge siden 2004. I helga åpnet klubben sin femte avdeling her til lands. Foto: Skjermdump

Den beryktede motorsykkelklubben Coffin Cheaters åpner sin femte avdeling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den australske motorsykkelklubben Coffin Cheaters har det siste året ekspandert i Norge.

Sist helg åpnet klubben sin femte avdeling da motorsykkeklubben Southern Hogs fra Eidsvoll ble tatt opp i den internasjonale klubben.

Fra før er Coffin Cheaters etablert i Arendal, Nordkisa i Ullensaker, Gjøvik og Stjørdal.

Norge er det eneste landet klubben er etablert i utenfor hjemlandet Australia.

Les også: – MC-bande truer til seg territorium

– Vil følge klubben

I 2010 uttalte avdelingsdirektør i Kripos, Atle Roll-Matthiesen, at MC-gjengene skulle følges opp. Siden den gang har antall klubber og avdelinger skutt i været.

Lensmann ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor, Karl-Vidar Solberg, sier han har fulgt etableringen av Coffin Cheaters i Eidsvoll tett de siste årene.

– Vi fulgt med utviklingen og det er opplagt at medlemmene av tidligere Sothern Hogs lenge har ønsket å bli en del av den internasjonal enprosentklubben, sier Solberg til ABC Nyheter.

Lensmannen sier en etablering ikke var ønskelig.

– Vi har sett klare tegn på at en etablering ville skje, så vi er ikke overrasket, sier han.

– I fremtiden vil vi følge aktiviteten i miljøet og medlemmene tett, sier Solberg til ABC Nyheter.

VOKSER: Coffin Cheaters har det siste året etablert seg på Eidsvoll og i Arendal. Foto: SkjermdumpVOKSER: Coffin Cheaters har det siste året etablert seg på Eidsvoll og i Arendal. Foto: Skjermdump

Les også: MC-bande: – Vil etablere oss i alle storbyer i Norge

Frykter ekspansjon

Fungerende leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos, Eivind Borge, har tidligere uttalt at han er bekymret for ekspansjonen av kriminelt belastede motorsykkelklubber i Norge.

– Ekspansjonen utfordrer imidlertid dagens relativt stabile situasjon mellom MC-miljøene i Norge, og vi vil trolig se et økende spenningsnivå mellom de ulike klubbene.

– Ekspansjonen fører videre til at de kriminelle miljøene får større innflytelse og blir dermed mer effektive i utførelsen av sin kriminalitet, sa Borge i en pressemelding i forbindelse med en rapport som omhandlet MC-gjengene i januar i år.

Les også: – Politiet lar MC-gjengene begå kriminalitet

Dømt for narkosmugling

Coffin Cheaters-medlemmer i Norge har blitt dømt for vold, våpenbesittelse, samt salg og innførsel av narkotika.

To høytstående medlemmer av klubben, en av dem en mann i 40-årene, ble i 2005 dømt for innførsel av fem kilo hasj. Stoffet ble forsøkt smuglet inn til Norge via Sverige i en lastebil da den ble stoppet på en grenseovergang i Sør-Trøndelag.

– Det var særdeles uheldig på alle måter. Men denne saken gjelder meg personlig og har ikke noe med klubben å gjøre, har mannen i 40-årene uttalt til mannebladet Vi Menn.

ABC Nyheter har ikke lyktes i å få en kommentar fra klubben.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus