Vått i sør og vekslende helgevær i nord

FREM MED PARAPLYEN: Det ser ut som det nærmer seg slutten på den fine perioden med godt sommervær langt ut i september. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
FREM MED PARAPLYEN: Det ser ut som det nærmer seg slutten på den fine perioden med godt sommervær langt ut i september. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Den store bokfestivalen i Oslo rekker akkurat å gå over i festmodus før lørdagsregnet skyller inn over hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal bli vått over hele Sør-Norge når regnet først har satt inn, ifølge Meteorologisk institutt. Men alle uteaktivitetene i Spikersuppa under Oslo Bokfestival ser ut til å gå av stabelen i tørt, men overskyet septembervær. Både boksigneringer, foredrag, paneldebatter og stort folkeliv redder seg med knapp margin unna regnet, som fra lørdag ettermiddag vil sette sitt sterke preg på helgeværet.

Fuktig

– Værmessig blir dette en relativt fuktig helg i Sør-Norge. Det er ingen områder i landsdelen som unngår nedbør. Verst blir det på Vestlandet og i sør, sier langværsansvarlig meteorolog Pål Evensen til NTB.

Sjekk været der du er

Lørdag begynner regnværet i vest. Jevnt, men ikke mye regn vil prege hele Vestlandet. Utover dagen vil regnet gå østover og nordover og også dekke Sørlandet og Trøndelag.

– Men Østlandet kommer sist inn. Nedbøren når vel inn til Oslo i løpet av sen ettermiddag eller kveld, sier Evensen.

Sint

Når nedbøren har gått fra vest til øst og nordover, blir det bare en liten pause med opphold før et enda verre nedbørsområde slår inn over Vestlandet.

– Den ser ganske sint ut. Der kan det bli kuling på kysten. Men vestlendingene får en forbigående forbedring tidlig på søndag. Her kan det til og med bli litt solgløtt. Så det er ikke helgrått, sier meteorologen.

Les også: Sommerværet fortsetter minst en uke til

Vekslende

I Nord-Norge ser det litt mer vekslende ut. Også Nordland vil få smake på regn ut øver lørdag ettermiddag. Da vil det regne også i deler av Troms.

– Regnet er forbigående, og det vil bli fulgt av lettere vær. Noen steder i nord kan vi også oppleve solgløtt. Dette været flytter seg og gir et veldig vekslende og variert helgevær i Nord-Norge, sier Pål Evensen til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus