Alvorlig skadd i jaktulykke i Hedmark

I løpet av to dager har tre jegere blitt truffet av skudd. En 60 år gammel mann fra Eidsvoll ligger alvorlig skadd på sykehus etter en ulykke i Våler i Hedmark torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var ved bevissthet da han ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo. I 18-tiden ble det meldt fra sykehuset at han er alvorlig skadd.

60-åringen ble skutt i brystet med hagle av en mann i 30-årene som er i nær familie med ham. Mannen som skjøt, ble torsdag ettermiddag avhørt av politiet i Våler.

Avhør

– De to jaktet sammen på skogsfugl da vådeskuddet falt. Vi har avsluttet avhøret av mannen og konkludert med at dette dreier seg om en ren jaktulykke. Det er ikke mistanke om noe kriminelt. Vi foretar ikke flere undersøkelser i denne saken, sier lensmann Bjørn Fredrik Monné i Våler til NTB.

Les også: Lettere skadd i jaktulykke i Finnmark

Skuddet falt på Gjerdrumssetra. Politiet fikk melding om ulykken klokka 12.36.

Truffet i øyet

Senere torsdag opplyste politiet i Troms at en mann i 20-årene var fraktet med ambulansehelikopter til sykehus etter en jaktulykke i Dividalen. Han var blitt truffet av et haglskudd i øyet da han var på jakt med en kamerat.

De to befant seg i et område uten mobildekning, og måtte derfor gå ned fra fjellet til fots før de kunne varsle om ulykken, skriver Nordlys.

Politiet betegner mannen som lettere skadd.

Onsdag ble en mann i midten av 30-årene truffet av et skudd i brystet under rypejakt på Sørøya i Finnmark. Han ble brakt til sykehus i Hammerfest med luftambulanse, men skal ha sluppet fra hendelsen med lettere skader. Denne mannen ble truffet av et skudd fra ei hagle på omtrent 70 meters hold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus