Romania vil drepe 60.000 hunder

LØSHUNDER: Antallet løshunder er antatt å være over 60.000. Hundenes voldelige tendenser har fått Romania til å vurdere kontroversielle alternativer. Foto: NTB Scanpix
LØSHUNDER: Antallet løshunder er antatt å være over 60.000. Hundenes voldelige tendenser har fått Romania til å vurdere kontroversielle alternativer. Foto: NTB Scanpix

Etter at en fire år gammel gutt ble drept av løshunder i Bucuresti ønsker myndighetene å avlive 60.000 løshunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedstadens løshunder, et problem som henger igjen fra kommunisttiden, har også kostet flere mennesker livet, skriver The Washington Post.

I Romanias hovedstad Bucuresti streifer løshunder rundt i gatene. Med årene har det blitt stadig flere av dem og hundene angriper ofte mennesker.

Hver dag er det noen som trenger medisinsk hjelp etter å ha blitt angrepet av en løshund.

I løpet av de senere årene har en lokal kvinne og en japansk turist blitt angrepet og drept av løshunder. Etter at en fire år gammel gutt ble skamfert og drept forrige uke, ønsker byen å ta affære.

Les også: Vil lage pølse av løshunder

En kontroversiell plan

Som en følge av de blodige begivenhetene, har rumenske parlamentsmedlemmer formet en kontroversiell plan.

Neste måned blir det avholdt en folkeavstemning for om de skal fange og drepe de rundt 60.000 hjemløse hundene, skriver The Times.

Den kontroversielle planen har skapt het debatt mellom dyrevenner og borgere som ønsker planen gjennomført.

Vi vil gjøre det folket i Bucuresti vil at vi skal gjøre , sa ordfører Sorin Oprescu i forrige uke, skriver The Province .

Les også: Importerte smittsomme hunder fra Romania

Presidenten støtter planen

Den rumenske presidenten Traian Basescu er tilhenger av dødshjelp for eierløse hunder og har ifølge Today Online også oppfordret regjeringen og statsminister Victor Ponta om å vedta en lov som vil tillate å avlive hundene .

Les også: Slik mishandles hunder i Thailand

Mennesker er viktigere enn hundene, mener presidenten.

Ifølge Washington Post har sykehuset Matei Bals , som håndterer smittsomme sykdommer, behandlet 9.760 personer for hundebitt i de første åtte månedene av året.

– Av disse var en fjerdedel barn, sier Catalin Apostolescu som er talsmann for sykehuset.

Likevel ønsker dyreelskere et annet alternativ for å takle løshundene. Dyrevernsgruppen Vier Pfoten mener at å sterilisere hundene er en bedre løsning. Gruppen har sterilisert over 10.000 hunder siden 2001.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus