Seks skadd da militær lastebil veltet i Troms

Foto: Morten Østli
Foto: Morten Østli
Artikkelen fortsetter under annonsen

En militær lastebil med 19 unge soldater om bord, veltet i Øverbygd i Målselv kommune i Troms torsdag formiddag. Seks av dem betegnes som skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde like etter klokka 9.30, om lag en kilometer fra Skjold leir.

Lastevognen tilhørende tropp 2 i Militærpolitikompaniet i Brigade Nord fraktet nye rekrutter fra Sessvollmoen. De var på tur til Skjold leir da den veltet, sier presse- og informasjonsoffiser Øivind Baardsen i Hæren Nord-Norge til NTB.

– En av dem har pådratt seg lettere hodeskade, en annen har lettere skade i en arm. Alle er fraktet til sykestua på Skjold for sjekk, sier Baardsen.

Operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt betegner i 10.30-tiden en person som skadd og fem personer som lettere skadd. Han understreker at ingen andre kjøretøyer var involvert i ulykken.

Øivind Baardsen forteller at alle er i 19-20-årsalderen og har vært et halvt år på skole.

Ifølge oberstløytnant Terje Bruøygard ved Hærens kommunikasjonsavdeling skjedde ulykken da lastevognen kom for langt ut i veikanten under kjøring i lav fart. Selv om det har vært litt nattefrost de siste dagene, skal det ikke ha vært glatt på veiene i området, opplyser Øivind Baardsen.

Ulykken etterforskes av Målselv lensmannskontor.