39-åring i retten for trusler mot Stoltenberg

En 39-åring er tiltalt for trusler mot statsminister Jens Stoltenberg. Her fra pressekonferansen i statsministerboligen i Oslo tirsdag morgen, dagen etter stortingsvalget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
En 39-åring er tiltalt for trusler mot statsminister Jens Stoltenberg. Her fra pressekonferansen i statsministerboligen i Oslo tirsdag morgen, dagen etter stortingsvalget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

En 39 år gammel mann fra Telemark står tiltalt for blant annet å ha truet med å lemleste avtroppende statsminister Jens Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var apparatet rundt Jens Stoltenberg som anmeldte 39-åringen 25. juli i sommer, opplyser politiadvokat Per Steinar Bungum i Telemark politidistrikt til Varden.

Mannen ble anmeldt for å ha skrevet på sin Facebook-side at han ville få Stoltenberg lagt inn på psykiatrisk avdeling, og skrev svært grafisk hvordan han ville lemleste ham der. Han skrev også at han ville begå statskupp.

Rettssaken mot mannen starter tirsdag i Nedre Telemark tingrett. Han er også tiltalt for en rekke andre forhold, som Youtube-videoer han la ut i juni i år. I videoene sa han blant annet at han ville sprenge Porsgrunn og NRK Østafjells. Tiltalen omfatter også trusler mot en politiansatt og en NRK-journalist. Han er også tiltalt for bruk og oppbevaring av hasj. Mannen nekter straffskyld.

Etter det Varden kjenner til ble 39-åringen i fjor dømt til fengsel i 84 dager i USA for å ha framsatt drapstrusler mot president Barack Obama. Truslene ble framsatt mens han loffet rundt i USA i 2011 og 2012.

39-åringen er ifølge Varden vurdert som tilregnelig og psykisk frisk av rettspsykiatere som har vurdert ham ved to anledninger. Mannen er ifølge avisen IT-ekspert og har startet flere programvareselskaper som gjør det godt i dag. Hans advokat Andreas Nyhaug opplyser at mannen har en IQ som ligger langt over gjennomsnittet.

– Han kan sitte timevis og sitere fra Koranen, Bibelen, fra hinduistisk lære, og så videre, sier Nyhaug.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus