Avis: – USA deler overvåkingsmateriale med Israel

Den amerikanske etterretningstjenesten NSAs hovedkvarter i Fort Meade i delstaten Maryland. NSA deler «rutinemessig» ubearbeidet etterretningsmateriale med Israel, het det på London-avisen The Guardians nettsider torsdag. Opplysninger om amerikanske statsborgere er ikke fjernet fra materialet før det sendes til den israelske etterretningsorganisasjonen ISNU, ble det hevdet. Foto: NSA / Reuters / NTB scanpix
Den amerikanske etterretningstjenesten NSAs hovedkvarter i Fort Meade i delstaten Maryland. NSA deler «rutinemessig» ubearbeidet etterretningsmateriale med Israel, het det på London-avisen The Guardians nettsider torsdag. Opplysninger om amerikanske statsborgere er ikke fjernet fra materialet før det sendes til den israelske etterretningsorganisasjonen ISNU, ble det hevdet. Foto: NSA / Reuters / NTB scanpix

USAs etterretningstjeneste NSA deler ubearbeidet overvåkingsmateriale med Israel. Utvekslingen av informasjon skjer uten at opplysninger om amerikanske statsborgere er fjernet, skriver .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvekslingen beskrives i et dokument som The Guardian har fått fra den spionsiktede amerikaneren Edward Snowden, het det på London-avisens nettsider torsdag. Materialet som deles, består ifølge artikkelen blant annet av oppsnappede telefonsamtaler og fakser.

Overføringen av informasjon fra NSA til den israelske etterretningsorganisasjonen ISNU skjer som ren rutine, heter det i artikkelen. USAs president Barack Obama har bedyret at NSAs virksomhet skjer i henhold til regler som beskytter amerikanske borgeres privatliv

– Vi vil ikke uttale oss om konkrete ordninger for utveksling av informasjon, eller hvem som har godkjent disse ordningene. Men NSA bruker ikke slike ordninger til å omgå gjeldende juridiske begrensninger, heter det i en kommentar fra den amerikanske etterretningstjenesten.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er det uklart om den spesielle rettsinstansen som fører kontroll med NSAs virksomhet, Foreign Intelligence Surveillance Court, har godkjent utleveringen av informasjon til Israel. USA regnes som Israels viktigste allierte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus