CIA forsyner syriske opprørere med våpen

USA har begynt å sende håndvåpen og ammunisjon til de syriske opprørerne, men nøler med å gi dem kraftigere skyts. Foto: Reuters / NTB scanpix
USA har begynt å sende håndvåpen og ammunisjon til de syriske opprørerne, men nøler med å gi dem kraftigere skyts. Foto: Reuters / NTB scanpix

USA har de siste par ukene for første gang sendt flere våpenlaster til opprørerne i Syria, skriver Washington Post.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen er det den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA som organiserer våpenforsendelsene.

De syriske opprørerne får nå både håndvåpen og ammunisjon fra USA, og de skal også ha fått kjøretøy og avansert kommunikasjonsutstyr de siste par ukene.

President Barack Obama lovet for flere måneder siden å trappe opp støtten til opprørerne, men våpenforsendelsene har latt vente på seg.

Les også: USA avventer Syriaangrep

USA frykter blant annet at våpnene skal havne i gale hender, nærmere bestemt hos militante islamister i opprørernes rekker, som står på USAs liste over terroristorganisasjoner.

Frykten for dette gjør at Washington fortsatt nøler med å etterkomme opprørerne ønske om panserbrytende raketter og luftvernraketter.

– Våpnene dekker ikke alle behov, men det er bedre enn ingenting, sier en syrisk opprørskilde til Washington Post.

Les også: Obama viser bilder av død og fordervelse i Syria

CIAs våpenforsendelser går via et nettverk av hemmelige baser i Tyrkia og Jordan, som ble opprettet med amerikansk hjelp for å bistå Saudi-Arabia og Qatar med å sende våpen til opprørerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus