Omstridt pastor ville brenne koraner i Florida

Den omstridte amerikanske pastoren Terry Jones ble pågrepet onsdag, før han rakk å sette fyr på 3.000 utgaver av Koranen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jones ble stanset av politiet i Mulberry utenfor Tampa. På tilhengeren hans fant politiet en stor grill som var fylt med koraner dynket med parafin. I bilen fant de flere ekstra parafinflasker.

På den omstridte pastorens nettside gikk det fram at han planla å sette fyr på 2.998 utgaver av muslimenes hellige bok, som en hyllest til ofrene for terrorangrepene mot USA i 2001.

Ifølge avisen Orlando Sentinel var han bare minutter fra å gjennomføre markeringen da politiet slo til.

Terry Jones skapte store overskrifter da han i 2010 truet med å brenne Koranen.

Amerikanske myndigheter gikk hardt ut mot ham og advarte mot konsekvensene en slik aksjon kunne få for amerikanske statsborgere i utlandet, blant dem soldatene i Afghanistan.

Året etter gjennomførte Jones-menigheten likevel en koranbrenning, og i 2012 var den fanatiske pastoren aktiv i markedsføringen av en film med islamhets.

Alle de tre hendelsene utløste hissige demonstrasjoner og voldshandlinger i Midtøsten og Afghanistan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus