Høyesterett skjerper straffen for lommetyveri

Høyesterett skjerper straffen for lommetyveri
Høyesterett skjerper straffen for lommetyveri

En mann er i Høyesterett dømt til fengsel i åtte måneder for å ha stjålet fire mobiltelefoner på offentlig sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett mener at normalstraffenivået på slike forbrytelser bør heves på bakgrunn av kriminalitetsutviklingen. Utvalget mener normalstraffenivået for et profesjonelt lommetyveri, som er begått systematisk og med formål å livnære seg av virksomheten, bør være fengsel i 90 dager.

Tallet på lommetyverier har økt kraftig siden 2010. Ifølge Høyesterett medfører tyveri av mobiltelefoner risiko for at personlig og sensitivt materiale kommer på avveie og blir misbrukt.

– Dette er en samfunnsskadelig virksomhet som rammer ofrene hardt. Tyveriene skjer på offentlig sted hvor mange ferdes og behovet for trygghet er stort, sier Høyesterett i sammendraget til dommen over mannen som fikk åtte måneders fengsel for tyveri av fire mobiltelefoner.

Lagmannsretten satte opprinnelig straffen til fem måneders fengsel for mannen, men Høyesterett valgte å utvide straffen til åtte måneder. Det er tatt et visst hensyn til tilståelse og en tidligere domfellelse for tilsvarende forhold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus