Lettere skadd i jaktulykke i Finnmark

En jeger ble lettere skadd da han ble truffet av et skudd i øvre del av brystregionen under jakt på Sørøya i Finnmark onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble brakt til sykehuset i Hammerfest med luftambulanse etter hendelsen. Onsdag ettermiddag opplyser kommunikasjonssjef Ivar Greiner i Helse Finnmark at mannen kun har lettere skader.

Den skadde, som er i midten av 30-årene, pustet og var ved bevissthet da han ble brakt til sykehuset.

– Meldingen fra AMK klokken 13.05 gikk ut på at det var skjedd en skyteulykke under jakt i Breivikbotn på Sørøya. Vi har fortsatt ikke fått avhørt resten av jaktlaget på sju personer. På det nåværende tidspunkt vet vi ikke om det er begått noe straffbart. Mennene skal ha vært sammen på rypejakt, sier operasjonsleder Asgeir Aule i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Mannen ble truffet av et skudd fra ei hagle på cirka 70 meters hold. Aule forteller at terrenget jakten skjedde i er kupert. Han kjenner foreløpig ikke til hvordan mennene var kledd da de var på jakt.

Politiet er på stedet og etterforsker saken. Jaktlaget får oppfølging fra helsevesenet etter hendelsen. Politiet regner med å starte med avhør i løpet av onsdag ettermiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus