Saksøker sykehus etter tullefoto som ble tatt under operasjon

TIL SAK ETTER BARTEBILDE: Kvinne (36) saksøker sykehus etter at hun ble fotografert med løsbart i ansiktet da hun var i bevisstløstilstand i forbindelse med en operasjon. Dette bildet ble lagt frem som bevis i retten. Foto: Los Angeles County Supreme Court
TIL SAK ETTER BARTEBILDE: Kvinne (36) saksøker sykehus etter at hun ble fotografert med løsbart i ansiktet da hun var i bevisstløstilstand i forbindelse med en operasjon. Dette bildet ble lagt frem som bevis i retten. Foto: Los Angeles County Supreme Court

En lege klistret en løsbart på en pasient og tok så bilde av henne med mobilen, mens hun var bevisstløs. Nå går kvinnen til sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde ved sykehuset Torrance Memorial Medical Center i Los Angeles, da kvinnen skulle gjennomgå et kirurgisk inngrep.

Bildet som ble lagt frem som bevis i Los Angeles County Superior Court, viser kvinnen med en påklistret svart bart og gule tårer som er tegnet på det ene kinnet hennes.

Legen innrømmer ifølge LA Times å ha klistret barten på kvinnen:

– Jeg trodde hun ville synes det var morsomt og sette pris på det, sier han ifølge avisa.

En sykepleier skal så ha knipset bilder av kvinnen med et mobilkamera.

Orker ikke fortsette i jobben

«En av de mest sårbare situasjonene et menneske vil oppleve i livet, er når de er lagt i full narkose», heter det i søksmålet ifølge ABC News.

Den 36 år gamle kvinnen hadde selv jobbet ved sykehuset i 13 år før inngrepet. Hun sier hun fikk vite om tullebildene fra kolleger som hadde sett dem, da hun kom tilbake på jobb etter operasjonen i oktober 2011.

I midten av august gikk hun til sivilt søksmål mot sykehuset og den behandlende legen.

I en uttalelse erkjenner sykehusledelsen at episoden har funnet sted. De mener det er uheldig, men at det var ment som en morsom spøk mellom gode kolleger.

Sykehuset mener anestesilegen og sykepleieren som var involvert, har utvist dårlig dømmekraft, men hevder videre at 36-åringens anklager er uriktige eller overdrevne.

Kvinnen som går til sak, sier at hun ikke kunne fortsette i jobben ved sykehuset på grunn av den mentale belastningen og stresset episoden påførte henne.

I tillegg anklager hun legen og sykehuset for ærekrenkelse, invasjon av privatlivet, skjødesløshet, seksuell trakassering, melder ABC News.

Les også: Saksøker lege for penis-amputering

– Helt feil med mobiltelefon i operasjonsstua

De to sykehusansatte som var involvert i episoden, har blitt straffet av ledelsen, men har ikke mistet jobbene sine.

– Det at folk bruker mobiltelefonene sine eller i det hele tatt har en med inn på operasjonsstua er galskap. Det er en stor sikkerhetsrisiko og veldig ufølsomt overfor pasientene, sier Deborah Peel, som er grunnlegger av interesseorganisasjonen Patient Privacy Rights, ifølge LA Times.

Hun forteller at ansatte som har vært involvert i lignende episoder ved andre sykehus, har mistet jobben.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus