Drapssiktet nekter fortsatt straffskyld

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for å ha tatt livet av sin bror i denne bygården på Majorstua i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for å ha tatt livet av sin bror i denne bygården på Majorstua i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept sin lillebror i en leilighet på Majorstua i Oslo mandag, nekter fortsatt straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den siktede som ringte politiet selv og varslet politiet om at lillebroren var død. Politiet konstaterte etter hvert at det trolig dreide seg om et drap, og offerets storebror ble siktet.

Siktedes forsvarer, Gøran Møller Christiansen, bekrefter at siktede og offeret er brødre, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hva klienten har forklart eller omstendighetene rundt dødsfallet.

– Jeg kan bekrefte at de to var brødre. Min oppgave nå er å passe på at siktede får ivaretatt sine rettigheter han etter loven har krav på. Hans standpunkt er fortsatt at han ikke erkjenner straffskyld, sier Gøran Møller Christiansen til NTB.

Les også: Mann i 50-årene siktet for å ha drept sin bror

Den drepte var i begynnelsen av 50-årene. Den siktede mannen, som er i midten av 50-årene, ble opprinnelig kalt inn som vitne i saken.

– Etter en vurdering og informasjonen vi fikk etter hvert, fant vi det riktig å sikte mannen for forsettlig drap. Det er altfor tidlig å si om siktelsen vil bli utvidet, sa politioverbetjent Egil Kulseth ved Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt tirsdag ettermiddag.

Siktede hadde tirsdag blitt avhørt to ganger. Det er usikkert om han ville bli avhørt på onsdag.

– Etter det jeg forstår blir han trolig framstilt for varetektsfengsling torsdag, sier Gøran Møller Christiansen.

Avdøde er blitt obdusert, men konklusjonen på den foreløpige obduksjonsrapporten er foreløpig ikke kjent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus