– Drapssiktet politimann slippes fra varetekt

Advokat Arne Lie er forsvareren til den drapssiktede politimannen. Dette bildet er fra fengslingsmøtet i Tønsberg tingrett 16. august. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Advokat Arne Lie er forsvareren til den drapssiktede politimannen. Dette bildet er fra fengslingsmøtet i Tønsberg tingrett 16. august. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Politimannen som er siktet for drap i Brevik i Telemark, blir sluppet fri fra varetekt denne uka, opplyser mannens advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fire uker lange fengslingen av politimannen går ut fredag.

– Jeg har fått signaler fra politiet om at de ikke vil be om forlengelse av varetekten. Hvis noen skal holdes i varetekt, må det være fare for bevisforspillelse eller mistanken må være særdeles sterk. Det er den ikke i denne saken, sier politimannens forsvarer, Arne Lie, til NTB.

Den 40 år gamle politimann fra Telemark er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen (33) ved å dytte eller kaste henne fra Breviksbrua natt til 3. august.

Forsvareren tror siktelsen blir frafalt når politiet er ferdig med sin etterforskning.

– Vi forventer at den blir frafalt, men har forståelse for at politiet vil avvente konklusjonen av etterforskningen. Det kan fortsatt være noen uker til, forteller Lie.

Politimannen, som var en venn av Bråthen, ble først pågrepet for å ha avgitt falsk forklaring i saken.

15. august ble siktelsen utvidet til å gjelde forsettlig drap. Han ble varetektsfengslet dagen etter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus