Norsk hovedmann i narkobeslag innrømmer straffskyld

Væpnet politi slo til akkurat da overleveringen av narkotikapartiet skulle skje ved et parkeringshus på Skøyen i Oslo natt til mandag, Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Væpnet politi slo til akkurat da overleveringen av narkotikapartiet skulle skje ved et parkeringshus på Skøyen i Oslo natt til mandag, Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Nordmannen (45) som politiet mener er hovedmannen i en multinasjonal narkotikaliga, har erkjent straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innrømmelsen kom da mannen ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Siktede har tidligere nektet straffskyld.

– Dette gjør han etter en vurdering i samråd med meg, sier hans forsvarer Petter Bonde til NTB.

Mannen er nå fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, og to uker i full isolasjon.

Syv varetektsfengslet

Bonde ønsker ikke å kommentere om hans klient tidligere er dømt for lignende forhold og hvordan han har blitt en del av nettverket.

– Det eneste jeg kan si er at han ikke har det så bra nå. Det er veldig tøft å bli siktet for et slikt forhold, sier forsvareren.

Det var natt til mandag at politiet i Oslo beslagla et narkotikaparti som beskrives som historisk stort under en bevæpnet aksjon på Skøyen. Ti personer ble pågrepet i aksjonen. Ni personer ble pågrepet i Oslo og én person i Sverige. En norsk 45-åring utpekes som hovedmann. De pågrepne har bakgrunn fra ulike miljøer. Seks av dem er nordmenn, en er pakistaner og en er bosnisk serber. Den pågrepne i Sverige er en nederlandsk kvinne.

To av de pågrepne i Norge ble løslatt. Syv av de andre ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag, med de samme betingelsene som den norske hovedmannen. Fengslingsmøtene gikk i to saler, for lukkede dører.

Historisk beslag

Ifølge NRK er beslaget på 100 kilo cannabis, 50 kilo amfetamin, 12 kilo kokain og en stor mengde piller.

Væpnet politi slo til akkurat da overleveringen av narkotikapartiet skulle skje ved et parkeringshus på Skøyen i Oslo natt til mandag, skriver Dagbladet.

– Kvantumet narkotika som er beslaglagt, er meget stort i nasjonal målestokk og i et historisk perspektiv. I tillegg mener vi at vi har satt en sentral innførselsåre for narkotika inn til Norge ut av spill, sier politiinspektør Einar Aas, sjef ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Aas sier politiet ikke utelukker flere pågripelser.

Skytevåpen og penger

Narkopartiet er trolig verdt mange millioner kroner og var blitt fulgt av politiet gjennom flere land, over norskegrensen og til parkeringsanlegget på Skøyen.

Politiet gjennomførte også ransakinger på flere adresser. Der ble det funnet skytevåpen, store pengebeløp og enda mer dop.

– Dette er sentrale aktører, som har holdt på i årevis. Vi tror flere kriminelle nettverk har benyttet seg av denne innførselsåren, og vi tror det vil ha en forebyggende effekt å ha satt dem ut av spill, sier Aas til NRK.

Til NTB forteller Aas at politiet har jobbet med saken i over ett år.

Han opplyser at årsaken til at politiet går ut med saken nå er at en frilansjournalist på joggetur tilfeldigvis ble vitne til aksjonen på Skøyen natt til mandag.

– Ellers hadde vi nok ventet til vi hadde kommet lenger ut i etterforskningen, sier Lie.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus