Thorkildsen frykter rasering av familiepolitikken

SV-nestleder og avtroppende statsråd Inga Marte Thorkildsen frykter at familiepolitikken blir skadelidende med ny regjering. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SV-nestleder og avtroppende statsråd Inga Marte Thorkildsen frykter at familiepolitikken blir skadelidende med ny regjering. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Avtroppende barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) frykter at den nye regjeringen kommer til å rasere familiepolitikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thorkildsen lister overfor Vårt Land opp flere saker som hun frykter kan bli rasert når den nye regjeringen overtar.

– Som hvorvidt Høyre og Fremskrittspartiet legger ned Barne-, ungdoms- og familieetaten og flytter oppgaver i barnevernet til kommunene. Jeg er redd en ny regjering vil privatisere voldsomt. Jeg er veldig bekymret for hva som vil skje med foreldrepermisjonen, at fedrekvoten blir borte, kontantstøtten blir styrket og barnehagene nedprioritert, sier Thorkildsen til avisen.

Les også: Ingen anger i SV-toppen: – Det var verdt det

Hun konstaterer at de etablerte barnehusene i hvert fall ikke blir borte selv når regjeringsmakten skifter hender. Men hun mener velferdssystemet kan bli lidende.

– Med en ny regjering vil det sannsynligvis bli skattelettelser, og det vil gå på bekostning av velferd. Jeg er redd vi vil få et tilbakeslag for likestilling og mindre trykk på arbeidet for homofiles rettigheter. Kristelig Folkeparti kan gjøre det vanskeligere for kvinner å ta abort, mens Frp kommer til å gjøre sitt for at folk med en annen etnisk bakgrunn enn norsk vil føle seg mindre velkomne, sier Thorkildsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus